BMW knalt op geparkeerde trekker in Meerbeke – Nieuwe versie

  18 september 2021

  MEERBEKE – Op de Halsesteenweg reed zaterdagmorgen 18 september omstreeks 4.30 uur een BMW in op een geparkeerde trekker. Er vielen twee zwaargewonden, waarvan een nog steeds in levensgevaar is.

  De 31-jarige chauffeur en zijn collega (30 jaar) kwamen van een bedrijfsfeestje. Ze reden richting Ninove, toen hun wagen ter hoogte van het voetbalveld en Eendenplas aan de Halsesteenweg afweek van de weg. De BMW knalde tegen een trekker op de parkeerstrook.

  Aan het voetbalveld is de hoogst toegelaten snelheid 50 km/uur en even verderop, voor het kruispunt met Hemelrijk en de Nieuwstraat, is 30 km/uur de norm.

  Hevig

  De klap was bijzonder hevig. De wagen kwam dwars over de weg tot stilstand, het motorblok was tot in de bestuurdersruimte geduwd en een wiel met cardanas lag 100 m verderop. Ook de trekker liep schade op, ondermeer aan de brandstoftank, waardoor mazout lekte op de weg.

  De chauffeur kon nog zelf uit het wrak kruipen. De brandweer moest de wagen openknippen om de zwaargewonde passagier te bevrijden. Beiden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

  De brandweerlui van de hulpverleningszone Zuid-Oost hadden de handen vol met het vrijmaken en reinigen van de weg. De lokale politie van Ninove deed ter plaatse de vaststellingen.

  Door dat ongeval was de Halsesteenweg lange tijd voormiddag afgesloten, zodat het verkeer moest omrijden. De deskundige van het parket was eerst een tijd aan het werk in Beveren en kon pas daarna het afgedekte wrak en de plaats van het ongeluk in Meerbeke onderzoeken.

  Volgens het parket is de zwaargewonde bestuurder niet meer in levensgevaar is.  De passagier is nog steeds in levensgevaar.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons