Ninove 17 Oct 2018 - 01:19
Bewolkt
11°C

Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel met optredens en randanimatie

12 - 12 aug 2018

Op 12/08/2018 organiseert Koen Van den Houte in samenwerking met Chiro Sjaloom Meerbeke & Meisjesscouts Ninove ter hoogte van de Kapel van Bevingen de jogging "Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel".

Het gaat hier om een jogging van respectievelijk 4,8,12 of 16 km (10 miles). De start hiervan vindt plaats om 15u ter hoogte van de kapel van Bevingen.

Het parcours zelf is heuvelachtig en gaat door het prachtige Neigembos en kapeldomein.

Afhankelijk van de gekozen afstand zullen joggers dit parcours 1,2,3 of 4 keer lopen.

Alle deelnemers krijgen een borstnummer en zullen na de finish een klassement met officiële tijdsregistratie kunnen raadplegen.

Uiteraard wordt de start aangekleed met startboog, bevoorrading voor de lopers en ga  zo maar door.

Voor de iets minder sportievelingen wordt er ook een alternatieve wandeling van respectievelijk 4 en 7 km voorzien.

Wandelaars kunnen zich vrij inschrijven van 09u00 tot 14u15.

Alle deelnemers krijgen na de wandeling/jogging een goodiebag en de eerste drie op elke afstand van de jogging zullen een beker ontvangen.

Uiteraard wordt er ook aan de hongerigen en dorstige mensen gedacht.

Er wordt een drankenstand en gezellige zithoek voorzien die bemand wordt door Chiro Sjaloom Meerbeke en de Meisjesscouts van Ninove en na de jogging wordt er ook een muziekje voorzien. Zo zijn er vanaf 17u optredens van Lady & The Tramps (gekend van de Balbustournee) en de Fun Yards.

Voor de kinderen zullen er een grimestand en diverse springkastelen aanwezig zijn....

Kortom: voor elk wat wils.

Afzakken is de boodschap al is het maar om de lopers aan te moedigen.

 

Dit gehele evenement is immers non-profit.

Per ingeschreven loper/wandelaar gaat er automatisch 4 euro naar het goede doel en alle opbrengsten van de drankenverkoop/eetstand/grime zullen ook naar onze goede doelen vloeien. Bij deze jogging staan er 2 goede doelen in de picture, die respectievelijk 2/3 en 1/3 van de totale opbrengst zullen ontvangen:

-de nationale mucostichting (http://muco.be/nl/mucoviscidose), die zich al jaren inzet voor mensen met muco en hun families - nog steeds de meest voorkomende erfelijke levensbedreigende ziekte in ons land. Zij zullen ook in de picture staan op 12/08.

-de VZW Wenteka (https://wenteka.weebly.com/), een plaatselijke vereniging uit Denderwindeke die elk jaar een heel aantal jeugdactiviteiten organiseert en gedurende de zomermaandendie zich op vrijwillige basis inzet voor honderden kinderen met speelpleinwerking met voor-en naopvang. 

 

Inschrijven kan:

-de dag zelf tot 15 min. voor de start van de wedstrijd zelf of voor de wandelaars van 09u00 tot 14u15. (8 euro/inschrijving)

-of via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de gekozen afstand. (6 euro/inschrijving via overschrijving op BE67 0635 9368 4087)

Uiteraard hopen we zoveel mogelijk mensen te verwelkomen op 12 augustus.

Supporters en toeschouwers zijn uiteraard ook meer dan welkom!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons