Ninove 24 May 2019 - 19u18
Few Clouds
21.25°C
 • OPGEPAST !! Zaterdag 25 mei speciale verkeersregeling tijdens wielerwedstrijd in Pollare

Vind het vat - tip 3

22 juni 2018
Vind het vat - tip 3
"Breking News"
 
In haar verslag van 2 april 2018 (https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/1085-vazjelink) hoofdletterde het kwaliteits-medium Ninofmedia dat “'VAZJELINK' verkozen was tot mooiste dialectwoord van Ninove”.
Onder een waarheidsgetrouwe weergave van de poëzie van Den Belleman werd de eind-uitslag gepubliceerd:
 1. vazjelink (228)
 2. koeëpoesjerau (214)
 3. skofferdauinen (165)
 4. vliegewauter (120)
 5. krasjel (112)
 6. loekepee (109)
 7. skramoelje (100)
 8. betropelek (95)
 9. pesjonkelen (27)
 10. kollezieremaun (18)
Maar ! Wat lezen we vandaag in The New York Times?
 
De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben gisteren een rapport openbaar gemaakt over Russische hacks. In het rapport schrijven de inlichtingendiensten:
“De Russische president Poetin heeft een campagne opgezet om de verkiezingen van het mooiste dialectwoord in Ninove te beïnvloeden !”
Volgens de inlichtingendiensten was het doel van Rusland om het publieke vertrouwen in het democratische proces te ondermijnen, en de verkiesbaarheid van Den Belleman bij de volgende Wereldkampioen Bellemannen-verkiezingen te schaden.
Blijkbaar werd er ook zwaar gegokt op de volgorde van de woorden, en Rusland kon de eerste plaats voor het Ninoofse woord voor lucifer (want “KRASJEL” was de echte winnaar !) niet tolereren. De inlichtingendiensten zijn er daarom van overtuigd dat Rusland verantwoordelijk is voor het hacken van de uitgebrachte stemmen die de volgorde van het mooiste dialectwoord bepaalden. Door het neutrale woord “vazjelink” te pushen, probeerden ze de teloorgang van de vroegere Ninoofse luciferindustrie en de sociale schade die dit midden 20-ste eeuw teweegbracht te verdoezelen.
In een verklaring erkende President Trumtb (sic !)  voor het eerst dat Russische hackers mogelijk achter de aanval zaten. Echter verklaarde hij dat de hack niet van invloed is geweest op de verkiezingsuitslag: “Hoewel Rusland, China, andere landen, groepen en mensen van buiten constant blijven proberen in te breken op de computer-infrastructuur van onze overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties, is dat absoluut niet van invloed geweest op de uitslag van de verkiezing.” De bijeenkomst met de top van de inlichtingendienst kwam er na een week waarin Trumtb herhaaldelijk kritiek had op het onderzoek en de inlichtingendiensten. Een paar uur voor de bijeenkomst had Trumtb zich nog fel uitgelaten over het onderzoek. Hij zou de affaire rond de Russische hack een “heksenjacht” hebben genoemd van zijn politieke tegenstanders, “uit schaamte”. Tijdens het telefonische interview zou hij volgens de krant herhaaldelijke kritiek hebben gegeven op de voortdurende focus op Rusland. “China heeft onlangs nog twintig miljoen overheidsnamen gehackt. Waarom praat niemand hierover?”
 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons