Ninove 22 Apr 2019 - 16u46
Clear Sky
13.05°C

Vind het vat - tip 4

29 juni 2018
Vind het vat - tip 4
Erratum
 
De redactie van Ninove Info laat zich excuseren bij haar lezers.
Bij het ter perse gaan van de laatste editie nummer 6 waarin een bijdrage met fietstochten in Ninove – i.h.b. de Ninoveroute - werd er jammer genoeg een fietsroute vergeten, namelijk de Witkaproute.
 
De Witkaproute start en eindigt aan – hoe kan het ook anders – Brouwerij Slagmuylder, waar dit heerlijke vocht rustig wacht tot het in de fles zijn definitieve gisting kan aanvangen en op smaak zal komen tot het klaar is om op de juiste temperatuur geschonken bij te dragen tot de culinaire waardering van Ninove.
De Witkaproute volgt netjes de fietsknooppunten wat de vrijetijdsfietser al dan niet met familie toelaat verzekerd te zijn van mooie vlakke onderhouden al dan niet autovrije fietswegen.
Van aan de Brouwerij gaat het richting knooppunt 90 naar Outer, via Herlinckhove, eens de eerste kern van Ninove.
Van hier volgen we knooppunt 44, langs Nederhasselt met Steppe’s kapel op de heuvel en Aspelare, vol groen en boerderijen op een zucht van de steenweg (toch maar oppassen als we die oversteken).
Van hier volgen we knooppunt 95, via ontelbare kleine wegeltjes, waar de kinderen zich gemakkelijk kunnen verstoppen, langs Voorde met eveneens de drukte van een steenweg en toch de rust van groen en monumenten, langs Appelterre-Eichem, het tabaksdorp in vroegere tijden, naar Pollare, het dorp van de Zwarte Flesch en de autowijdingen.
Eventjes schakelen naar een kleinere versnelling om de Dendervallei uit te klimmen, naar knooppunt 94.
Van hier volgen we knooppunt 92 dat ons eventjes op het grondgebied van het dorp van Berlindis en de enige echte aankomststek van de Ronde Van Vlaanderen, Meerbeke, brengt.
Van hieruit volgen we knooppunt 93, naar het kasseidorp (!) van de beddepissers, Lieferinge.
Van hieruit keren we via knooppunt 97 terug naar knooppunt 94 en blijven zo de ganse tijd op het grondgebied van het dorp met de 1000 kapellen - ook wel de bakermat van de Romeinen genaamd - Denderwindeke natuurlijk, met een oppervlakte groter dan Ninove, wat zo vele mogelijkheden biedt.
Van knooppunt 94 rijden we terug naar knooppunt 95, langs Schoonderhage, waar nog niet zo lang geleden eveneens een druk bezochte fietsronde georganiseerd werd.
Eens de Dender bereikt volgen we die tot knooppunt 91; hier kiezen we terug knooppunt 90 om bij de Brouwerij te eindigen.
Maar de Witkaproute zou haar naam niet waard zijn zo je niet onderweg stopt en op een van de terrasjes een echte Witkap proeft. Laat het u smaken !
 
foto: Mo magazine

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons