Ninove 03 Jun 2020 - 19u53
Overcast Clouds
20.36°C

Win het Ninoofs woordenboek - Vraag 3

30 september 2018
Win het Ninoofs woordenboek - Vraag 3

NINOVE – Vanaf begin september tot eind november kan je via Ninof Media-TV deelnemen aan onze wedstrijd over het Ninoofs dialect en dat als aanloop naar de uitgave van het Ninoofs Dialectwoordenboek in december.

Elke keer kan je een exemplaar van het origineel Ninoofse woordenboek winnen via NM-TV. Er zijn zes wedstrijd-etappes en elke keer lichten we een tipje van de sluier op over de inhoud van het boek.

Periode 1 oktober tot 14 oktober

Deze week zoeken we de betekenis van twee typisch Ninoofse uitdrukkingen. Een tweeledige vraag dus en we verwachten dan ook twee antwoorden van jou.

  1. Wat betekent de volgende Ninoofse uitdrukking: “Smatj moeë peper op auen derpel”?
  2. Wat betekent de volgende Ninoofse uitdrukking: “Z’hemmen hem petje lap gemokt”?

Je antwoord mag je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let wel, enkel degenen die per mail antwoorden komen in aanmerking. We houden geen rekening met de schrijfwijze.

Elke keer trekken wij uit de juiste antwoorden één winnaar.

Deze mag zijn of haar exemplaar van het Ninoofs Dialectwoordenboek afhalen op de voorstelling zondag 9 december in het cultuurcentrum De Plomblom in Ninove.

Vanaf 1 oktober kan je het boek bestellen aan 20 € en 4 € extra als je het boek thuis wil bezorgd krijgen. Contacteer ons ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf 09 december 2018 is het boek ook te koop aan 20 € in de plaatselijke handelszaken.

De winnaar van de wedstrijdvraag 2 is ERIC DE TROYER met het juiste antwoord ‘ ‘t Keupken’

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons