Aalsterse politie arresteerde koppel wegens inbreuken op corona-maatregelen, slagen, weerspannigheid en bedreigingen

  27 maart 2020

  AALST – De lokale politie kreeg vrijdagavond 27 maart rond 22.30 uur een melding binnen. Ter hoogte van de Beukenlaan in Aalst stond een auto geparkeerd. Daarin waren een man en vrouw onderling ruzie aan het maken. De man zou ook enkel in zijn ondergoed over straat lopen.

  Ter plaatse trof de lokale politie Aalst twee inzittenden in het voertuig aan. Het ging om een 32-jarige man uit Asse en een 28-jarige vrouw uit Etterbeek, maar met de Roemeense nationaliteit.

  De politie wou controleren, maar het duo reageerde agressief en stelde zich onmiddellijk weerspannig op. De vrouw riep dat ze besmet was met het corona-virus en eiste dat de politie afstand hield. De man wou geen documenten overhandigen en weigerde alle medewerking.

  Daarop maande de politie de man aan om uit te stappen. Hierop gaf deze vanuit het openstaand portier verschillende trappen richting de aanwezige verbalisant. De verdachte klampte zich vast aan het interieur van de auto en bleef verder schoppen. Uiteindelijk slaagden de politieagenten erin de man te bedwingen en konden zij hem op de grond boeien.

  De vrouw bleef roepen dat ze besmet was met het corona-virus en probeerde te spuwen in de richting van de agenten. Zij konden ook haar uiteindelijk boeien.

  Tijdens de overbrenging naar het commissariaat uitte de man verschillende bedreigingen ten aanzien van de politie. In het commissariaat bleven beiden zich agressief opstellen.

  Beiden zijn gearresteerd en verhoord over de feiten. De man is bij politie en justitie gekend voor gewelddelicten.

  Het parket Oost-Vlaanderen heeft het duo gedagvaard in snelrecht wegens feiten van opzettelijke slagen en verwondingen, weerspannigheid, niet-naleving van de maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus (niet begeven op openbare plaatsen) en bedreigingen.
  De vrouw wordt bijkomend vervolgd voor bedreigingen met een aanslag met gevaarlijke stoffen.

  Beiden zullen zich op 20 oktober 2020 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons