Burgemeester Guido De Padt neemt auto van roekeloze bestuurder in beslag.

02 oktober 2018

GERAARDSBERGEN – De wagen van een 38-jarige man is in beslag genomen nadat hij de voorbije maanden herhaaldelijk voor overlast zorgde in het stadscentrum. De feiten van openbare dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag volgden elkaar steeds sneller op, waardoor die persoon een ernstig gevaar vormde voor de burgers.

“Een uitzonderlijke maatregel”, aldus burgemeester Guido De Padt (Open Vld). “Maar hij toont geen besef dus moeten we kordaat optreden en het wapen, nl. zijn wagen, afpakken waarmee hij onze inwoners in gevaar brengt.”

Korpschef Jurgen De Landsheer sluit aan: ‘Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Niet alleen door gerichte controles maar ook door een opvolging van hardleerse bestuurders. Deze inbeslagname is een duidelijk resultaat hiervan!’

De Geraardsbergse burgemeester wil met deze beslissing een duidelijk signaal stellen. “Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door deze roekeloze chauffeurs. Ik heb dan ook niet lang moeten twijfelen om deze wagen in beslag te nemen. Het mag duidelijk zijn dat autobestuurders, die zonder plichtsbesef achter het stuur kruipen, verder met mij te maken krijgen.”

De burgemeester mag die beslissing nemen door de Nieuwe Gemeentewet die toelaat om uitzonderlijke maatregelen te treffen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt. Hij mag de wagen tot maximum zes maanden bestuurlijk in beslag nemen. De bestuurder zal zich hierna ook nog moeten gaan verantwoorden voor de politierechtbank.

Korpschef Jurgen De Landsheer: “Laat het ook een waarschuwing zijn voor andere straatracers. We volgen hen met onze camera’s en zullen bij vaststelling van herhaaldelijk onverantwoord en onveilig rijgedrag niet aarzelen dezelfde maatregel te overwegen.”

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons