• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Cadeaubon voor Haaltertse leden van kies- en telbureaus

  24 mei 2019

  HAALTERT – Als je zondag 26 mei effectief moet/mag stemmen opnemen of tellen, krijg je van het gemeentebestuur een Haaltertse Kadobon.

  De bezetting van de Haaltertse stembureaus is compleet. Bijzitters, voorzitters, secretarissen en tellers kennen hun taak. Er is ook een vrijwilligersoproep gelanceerd, waardoor enkele geïnteresseerden zich geroepen voelden om het eens mee te maken. Maar toegegeven: de meesten zouden waarschijnlijk liever iets langer in bed blijven liggen op zondag.

  Burgemeester Veerle Baeyens: “Ook al is het een burgerplicht, toch willen we onze inwoners een bedankend schouderklopje geven. Dit doen we in de vorm van een ‘Haaltertse Kadobon’ ter waarde van € 15. Deze kunnen ze gebruiken bij één van de talrijke aangesloten Haaltertse handelaars. Zo is het een leuk extraatje voor de aanwezigen en stimuleren we onze lokale economie.”

  Na ontvangst van de aanwezigheidslijsten wordt iedereen schriftelijk op de hoogte gebracht wanneer ze de Kadobon in het gemeentehuis kunnen afhalen.

  Vergoedingen

  Dit geschenk komt bovenop de gewone vergoeding. In de gemeenten, waar men nog met potlood en papier stemt, krijgen de voorzitters, bijzitters en secretarissen een presentiegeld van € 17. Dat geldt ook voor de telbureaus. In gemeenten, waar je met de computer stemt, is dit € 25 omwille van de langere openingsuren.

  De leden van de bureaus hebben ook recht op een vergoeding van € 0,3352 per kilometer als zij zetelen in een gemeente waar ze niet zijn gedomicilieerd.

  Diegenen, die zondag als bijzitter niet opdagen, riskeren boetes tot € 400.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons