Lokale recherche Geraardsbergen/Lierde rolt drugsbende op

06 oktober 2018

GERAARDSBERGEN – De lokale recherche van de politiezone Geraardsbergen/Lierde is woensdag 3 oktober in de vroege uren binnengevallen op verschillende plaatsen in het stadscentrum van Geraardsbergen. Alles stond in het teken van een grootschalig drugsonderzoek, waarop de rechercheurs al maanden werkten. In totaal zijn 11 personen opgepakt.

Maandenlang intensief speurwerk bracht aan het licht dat er een drugsbende actief was in het centrum van Geraardsbergen. “Binnen het gerechtelijk onderzoek hebben wij eerst getracht om de verschillende verdachten en locaties in kaart te brengen. Ons doel was een zo volledig mogelijk zicht te krijgen op de hele organisatie”, zegt commissaris Benny Turrekens van de okale recherche.

In de vroege ochtend van woensdag 3 oktober zijn ze effectief tot actie overgegaan. Met verschillende eigen teams en ondersteuning van de federale politie zijn 11 simultane huiszoekingen gecoördineerd. Aan de actie namen ook 3 drugshonden deel, waaronder de eigen drugshond van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde.

Uiteindelijk zijn 11 personen, waaronder 2 minderjarigen, gearresteerd. Voor 10 onder hen gebeurde dit binnen de woning, 1 minderjarige is op straat gevat. Tijdens de inval raakte 1 inspecteur gewond door de aanval van een agressieve hond. Bij de actie nam de politie zowel cash geld als verdovende middelen in beslag. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm’s bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal is meegenomen voor verder onderzoek.

Op basis van de onderzoekselementen zijn uiteindelijk 6 personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde. Hij heeft hen allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Ook burgemeester De Padt is tevreden met het harde werk van de lokale recherche en de resultaten. “Met deze gecoördineerde actie tonen wij aan dat drugshandel hard wordt aangepakt en geven we de duidelijke boodschap mee dat drugs in onze stad niet kan en niet wordt getolereerd.”

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons