Ninove 07 Jun 2020 - 10u10
Overcast Clouds
11.48°C

Toneelkring De Waag ‘Zondag Vaderdag’ valt op Moederdag

01 mei 2018
Toneelkring De Waag ‘Zondag Vaderdag’ valt op Moederdag

Na het grote succes van ‘GeTICt’, de productie waarmee ze voor de eerste keer op de planken stonden in hun nieuwe locatie GC Warande, lanceert Toneelkring De Waag dit jaar nog een tweede theaterproductie ‘Zondag Vaderdag’. 

 
Frans en Karel brengen hun resterende jaren door in het rusthuis waar ze samen de uitdagingen van het ouderdomsproces aangaan: het fysieke aftakelen en hun vergeetachtigheid. Ondanks de maandelijks, “verplichte” bezoekjes van dochter Julie en haar echtgenoot Peter, zijn het de kleine dingen des levens die het bestaan voor de twee mannen dragelijk maakt. De groeiende vriendschappen van Frans met Jeanne, de kuisvrouw en Tanja, de verpleegster, bezorgen hem de nodige levensvreugde. Het onderwerp van het ouder worden wordt hier gevoelig, maar met veel humor gebracht. 
 
Ouder worden is een stapsgewijs proces en de weg er naartoe laat niemand onberoerd. In ‘Zondag Vaderdag’ wordt dit onderwerp op een ontroerende, grappige, herkenbare manier gebracht en is bovendien relevant binnen onze vergrijzende samenleving. 
 
Naast onze doorwinterde acteurs verschijnt ook onze jonge generatie acteurs ten tonele. Toeval of niet, één van de voorstellingen van ‘Zondag Vaderdag’ valt op Moederdag. Als aanvulling op jouw cultureel cadeau voor Moederdag voorzien ook wij zondag een kleine attentie voor alle moeders, aldus Toneelkring De Waag.
 
De voorstellingen vinden plaats in GC Warande (Opperstraat 31 - Liedekerke) op woensdag 9 mei (20u), donderdag 10 mei (20u), zaterdag 12 mei (20u) en Zondag 13 mei (15u).
 
Kaarten te verkrijgen aan de kassa, bij alle leden of in één van onze Lokale verkooppunten: Bistro Likert, Total Liedekerke, Café DaatmetKapsalon Wim, Bloemencreaties Florina, Café 't Baksken. Geen reservatie!
Meer info: www.dewaag.be

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons