Ninove 07 Jun 2020 - 03u48
Overcast Clouds
11.48°C

Ninove in cijfers - Deel 3: kinderopvang en onderwijs

26 september 2018
Ninove in cijfers - Deel 3: kinderopvang en onderwijs

NINOVE – Hoe goed of minder goed doet Ninove het? Wat denken Ninovieters over hun gemeente? We brengen hierover een aantal bijdragen. Vandaag aflevering 3: kinderopvang en onderwijs.

We presenteren enkel cijfers en grafieken. De commentaar en de conclusies moet u er zelf bij bedenken. Maar meten blijft weten.

Als referentie vergelijken wij Ninove met de buurgemeenten: Geraardsbergen, Denderleeuw, Haaltert, Herzele, Roosdaal, Gooik, Galmaarden en Liedekerke. Waar mogelijk geven wij ook het Vlaams gemiddelde weer.

Waar sprake is van Belfius-gemeente bedoelen wij gemeenten met een gelijkaardig profiel, zoals gemeten in een Belfiusstudie.

Kinderopvang

  • Ninove telt 1.167 opvangplaatsen voor peuters.
  • Dat zijn 36 opvangplaatsen per 100 kinderen.
  • 63 % van de ouders is tevreden over de plaatselijke kinderopvang.

Schoolgaande jeugd

  • Ninove telt 3.912 leerlingen in het plaatselijk lager en secundair onderwijs.
  • 14,4 % van de kinderen in het 4de leerjaar (lager) heeft een leerachterstand van (minstens) 1 jaar.
  • 89 % van de Ninovieters vindt dat er voldoende aanbod is van kleuter- en lager onderwijs.
  • 86 % van de ouders is tevreden over de plaatselijke onderwijsvoorzieningen.

Bronnen

De Standaard publiceerde in het voorjaar een zeer omvangrijk dossier over alle Vlaamse gemeenten. Wij haalden er de Ninoofse gegevens uit. Als ruimere achtergrond zijn de statistische gegevens van de Vlaamse overheid over de gemeenten ook zeer interessant, net als de infopagina van de Vlaamse overheid met betrekking tot de verkiezingen. Eerder al publiceerden wij de resultaten van de Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit.

De Standaard: "Hoe fijn is het leven in uw gemeente?"

Jouw gemeente

in cijfers

Vlaanderen kiest

Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons