Ninove 20 Aug 2018 - 03:29
Bewolkt
18°C

Werken stuw Geraardsbergen tijdelijk stilgelegd

12 oktober 2017
Werken stuw Geraardsbergen tijdelijk stilgelegd

Waterwegen en Zeekanaal NV heeft de bouwwerken aan de nieuwe stuw op de Dender in Geraardsbergen laten stilleggen. Aanleiding is een recente beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen tot vernietiging van de bouwvergunning voor deze werken.

De Vlaamse waterwegbeheerder was volop bezig met vernieuwingswerken aan het stuwsluiscomplex van Geraardsbergen. De grote en kleine stuw uit de 19e eeuw worden er vervangen door een automatische stuw met stuwkleppen, die het risico op wateroverlast beduidend zal verkleinen. Ook de andere stuwen op de Dender worden om dezelfde reden vernieuwd.

De werken gingen begin vorig jaar van start. Tegen de bouwvergunning werd beroep aangetekend. In een recent arrest besliste de Raad voor Vergunningsbetwisting tot een vernietiging van de eerder verleende vergunning.

Beslissing afwachten

Ruimte Vlaanderen, de vergunningverlenende overheid, heeft nu vier maanden de tijd om een nieuwe beslissing te nemen over de bouwvergunning.

In afwachting van deze beslissing heeft Waterwegen en Zeekanaal NV de werken stilgelegd.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons