Ninove 20 Aug 2018 - 03:27
Bewolkt
18°C

Grootschalige noodplanningsoefening simuleert treinongeval

10 maart 2018
 
Tijdens de oefening bootsen ze een ongeval na tussen een passagierstrein en een vrachtwagen op een overweg. Dit wordt fictief gespeeld, op een afgescheiden en ongebruikte spoorlijn naast het LCI van Infrabel. Het treinverkeer zelf en de dienstverlening in het station worden dus niet verstoord door de oefening. Via het alarmeringssysteem BE-Alert is de bevolking de dag voordien verwittigd geworden dat er een oefening zou plaatsvinden. 
 
Plannen testen om te evalueren
Deze oefening kadert in het noodplanningsbeleid van de federale diensten van de gouverneur, de gemeente Denderleeuw, NMBS, Infrabel en de hulpdiensten. Noodscenario’s oefenen is de ideale manier om na te gaan of de richtlijnen opgenomen in de nood- en interventieplannen in de praktijk werken. Ook de coördinatie van en samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en externe partners wordt dankzij oefeningen beter op elkaar afgestemd.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons