Ninove 06 Jun 2020 - 10u07
Lichte regen
8.71°C

Grootschalige noodplanningsoefening simuleert treinongeval

10 maart 2018
 
Tijdens de oefening bootsen ze een ongeval na tussen een passagierstrein en een vrachtwagen op een overweg. Dit wordt fictief gespeeld, op een afgescheiden en ongebruikte spoorlijn naast het LCI van Infrabel. Het treinverkeer zelf en de dienstverlening in het station worden dus niet verstoord door de oefening. Via het alarmeringssysteem BE-Alert is de bevolking de dag voordien verwittigd geworden dat er een oefening zou plaatsvinden. 
 
Plannen testen om te evalueren
Deze oefening kadert in het noodplanningsbeleid van de federale diensten van de gouverneur, de gemeente Denderleeuw, NMBS, Infrabel en de hulpdiensten. Noodscenario’s oefenen is de ideale manier om na te gaan of de richtlijnen opgenomen in de nood- en interventieplannen in de praktijk werken. Ook de coördinatie van en samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en externe partners wordt dankzij oefeningen beter op elkaar afgestemd.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons