• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  OKay opent nieuwe buurtsupermarkt in Roosdaal

  26 november 2018

  ROOSDAAL – Langs de Ninoofsesteenweg opent OKay woensdag 28 november zijn 130ste winkel. In de praktische buurtsupermarkt vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 650 m² groot, stelt 13 mensen tewerk en heeft 166 zonnepanelen op het dak.

  De opening was oorspronkelijk voorzien voor maart 2019, maar Colruyt Group kreeg de bouwvergunning sneller dan verwacht in handen en begon in februari al met de werken. OKay Roosdaal bevindt zich op de hoek van de Rijstraat en de drukke Ninoofsesteenweg, tegenover feestzalen De Majeur. “We willen zowel de buurtbewoners aanspreken als mensen die op weg naar huis nog even willen stoppen om boodschappen te doen”, zegt store manager Lien Vannieuwenhuyse. “We hopen een trouw cliënteel op te bouwen en ze te overtuigen met ons ruime assortiment, onze vriendelijke medewerkers en de laagste prijzen in de buurt.”

  OKay Roosdaal behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en heeft een frisse, moderne inrichting. “In de freshmart zorgen de brede gangen en de grote glazen wanden voor een aangename winkelervaring”, aldus nog store manager Lien. “Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht.”

  Laag milieu-impact

  OKay hecht veel belang aan energiezuinig bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Op het dak liggen 166 zonnepanelen. Verwarmen gebeurt met de restwarmte van de koelinstallatie. Deze werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelgassen; de CO²-uitstoot van de koeling ligt 90 % lager. De ledverlichting in de winkels zorgt voor 30 % minder energieverbruik en regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten. Het gebouw is ook extra goed geïsoleerd en het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte uit de lucht.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons