Infomarkten en infosessies over oplossingen wateroverlast Dendervallei

  11 november 2022

  REGIO – De Vlaamse Waterweg nv, het Departement Omgeving en de Provincie Oost-Vlaanderen organiseren vier infomarkten en twee online infosessies. Deze gaan over hun zoektocht naar oplossingen om de wateroverlast in de Dendervallei aan te pakken en tegelijk ruimtelijke en maatschappelijke meerwaarde te realiseren.

  Die infomomenten zijn voor iedereen toegankelijk en geven een inkijk in het project ‘Ruimte voor Water Dendervallei’, met vijf combinaties van maatregelen om de Dendervallei klaar te stomen voor de toekomst.

  Waterproblemen

  Het typische reliëf, de toegenomen bebouwing en de klimaatverandering maken de Dendervallei gevoelig voor wateroverlast.

  De Vlaamse Waterweg nv, het departement Omgeving en de provincie Oost-Vlaanderen werken, samen met verschillende betrokkenen in de Denderstreek, het ‘Strategisch Plan Ruimte voor Water Dendervallei’ uit. Ze zoeken oplossingen voor de overstromingsproblematiek en koppelen die aan extra troeven op het vlak van natuur, landbouw, wonen, toerisme en economie.

  Voortraject

  In 2020 en 2021 ging het project al in gesprek met de inwoners van de Dendervallei over de mogelijke oplossingen.

  Samen met steden en gemeenten, waterbeheerders, beleidsmakers en middenveldorganisaties werkten de initiatiefnemers met die input vijf combinaties van maatregelen of alternatieven uit om de schade door overstromingen in de toekomst te verminderen. Binnenkort onderzoeken ze ook die vijf alternatieven.

  Praktisch

  • De infomarkten vinden telkens van 17 tot 20 uur plaats:
   – dinsdag 15 november 2022 – De Foyer in cc De Werf ,Molenstraat 51, Aalst;
   – donderdag 17 november 2022 – zaal Den Breughel, Dorp 11, Denderleeuw;
   – woensdag 23 november 2022 – Het Koetshuis in cc De Abdij, Abdijstraat 10, Geraardsbergen;
   – woensdag 30 november 2022 – jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1 Ninove.
   Op de infomarkten start elk half uur een rondleiding met uitleg door één van de experten. Inschrijven is niet nodig.
  • De online infosessies vinden telkens van 20.00 tot 21.30 uur plaats op:
   – dinsdag 29 november 2022;
   – donderdag 1 december 2022.
   Inschrijven is verplicht via Ruimte voor Water. Na inschrijving krijgen deelnemers de link naar de online infosessie.

  Onderzoeksnota

  Vanaf 9 november 2022 kun je online de ‘Onderzoeksnota’ raadplegen. Tot 8 januari 2023 is die beschikbaar bij de betrokken gemeenten: Geraardsbergen, Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Affligem, Aalst, Lebbeke en Dendermonde en op de website Ruimte voor Water. Daar kan je ook feedback geven.

  Info: Ruimte voor Water.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons