• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Elias maakt met originele slinger passanten attent op zwerfvuilmondmaskers

  16 december 2020

  MEERBEKE – Als je langs Roesbeke voorbijkomt, kun je er niet naast kijken: een hele slinger met mondmaskers, in de voortuin van Elias Kestens. “Het zijn er, die ik op mijn zwerfvuiljacht heb gevonden.”

  De maskerslinger hangt er samen met onder andere de boodschap ‘Ik hou het hier proper. Jij toch ook?’

  De Ninoofse zwerfvuiljagers tooiden de kerstboom op de Ninoofse Graanmarkt al met mondmaskers.

  Voortuin

  Elias bedacht nog een extra actie. “Ik zag een reportage over een mevrouw uit Zele, die mondmaskers aan een wasdraad had gehangen en ik vond dit tof.”

  Met die idee in het achterhoofd vertrok hij op een van zijn zwerfvuiltochten van een drietal uur.

  “Ik startte in Ninove aan het kruispunt Den Doorn en ben via de Ring-Oost tot bij ons in Roesbeke gewandeld. De mondmaskers, die ik daarbij heb verzameld, heb ik nadien aan een draad in onze voortuin opgehangen.”

  Die mondmaskers behoren inmiddels en helaas tot het courante zwerfvuil, dat je in kant en berm tegenkomt.

  Daarom plaatste Elias er ook enkele niet mis te verstane boodschappen bij. “Iedereen, die hier passeert zal die wel zien. Het is een probleem; inmiddels zijn er zelfs nog bijgekomen.”

  Elias is sinds anderhalf jaar een heel actief lid van de Ninoofse zwerfvuiljagers en ziet net als zijn medejagers het zwerfvuil en de sluikstorten niet afnemen. “Maar wij doen voort”, is zijn en hun leuze.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons