• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Is de koolmees terug de meest voorkomende tuinvogel?

  29 januari 2021

  ALGEMEEN – Doe op 30 en 31 januari mee aan het grote vogeltelweekend van Natuurpunt. In 2020 stond de koolmees op één.

  Door mee te doen met deze jaarlijkse vogeltelling, maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen. Misschien kun je nu al beginnen met jouw tuin vogelvriendelijk te (re)organiseren.

  Tellen

  Hoe tel je het best de vogels in jouw tuin?

  • Maak je tuin of terras vogelvriendelijk: voorzie goed vogelvoer en proper water voor én na de vogeltelling (zie onderaan).
  • Neem het tellijstje en je verrekijker (niet noodzakelijk) bij de hand en bekijk de vogels in je tuin of op je terras gedurende 15 minuten.
  • Noteer per soort het aantal verschillende vogels dat je tijdens jouw telling zag en geef ze in op de website vanaf 30 januari 2021 (zie onderaan).
  • Tel je nog een keer op een ander tijdstip tijdens het weekend? Geef dan een nieuwe telling door. Overvliegende vogels tellen niet mee.

  Geen vogelexpert?

  Er bestaan heel wat vogelsoorten. Niet evident om deze allemaal van elkaar te onderscheiden. Gelukkig hoef je geen ornitholoog te zijn om ze te herkennen.

  Op de website van Natuurpunt vind je heel wat hulpmiddeltjes, zoals een vogelposter of een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels. Daarbij zie je steeds een afbeelding en wat uitleg om ze makkelijker te herkennen.

  Tijdens het telweekend staan experts klaar om al je vragen over vogels te beantwoorden.

  Info: Meest voorkomende tuinvogelsVogelvriendelijke tuinVogeltelweekendTellijstje.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons