• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Stadspark een week gesloten tijdens rooien 20 zieke bomen

  20 november 2020

  NINOVE – Een aannemer start maandag 23 november in opdracht van de stad met het rooien van 20 afstervende en ernstig zieke bomen in het stadspark. Het is gedurende een week permanent gesloten.

  De stad liet een gezondheidsanalyse van het bomenbestand in het stadspark uitvoeren. Daaruit bleek, dat 17 bomen dood of ernstig ziek. Uit veiligheidsoverwegingen moeten deze worden gekapt.

  Bij 10 andere bomen moest een bijkomend onderzoek gebeuren. Indien deze ernstig ziek zijn of een stabiliteitsprobleem vertonen laat de stad deze ook rooien.

  Het gaat om totaal 20 bomen. In de plaats ervan komen in het voorjaar jonge klimaatbestendige bomen.

  Op die manier blijft een bomenrijk stadspark behouden.

  Rooien

  De aannemer werkt in 2 fasen.

  • Maandag 23 november gaat het stadspark volledig dicht, inclusief speeltuin, multifunctionele sportterreinen en de Finse piste.
   De hondenlosloopweide blijft open,  maar je kunt ze enkel bereiken via de Kaatsweg.
   Omwille van de veiligheid blijft het park ook buiten de werkuren afgesloten.
  • Dinsdagnamiddag 24 november zijn vanaf 16 uur de speeltuin en de multifunctionele sportterreinen opnieuw toegankelijk.
   De andere parkzones en de Finse piste blijven wel afgesloten tot het einde van de werken.

  Het stadspark zal ten laatste vrijdag 27 november vanaf 17 uur opnieuw volledig toegankelijk zijn.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons