Tel de huismussen dit weekend

  08 april 2022

  ALGEMEEN – Net als de voorgaande jaren organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een mussentelweekend. 10 minuten volstaan om hieraan mee te werken.

  Tijdens het vogeltelweekend, dat Natuurpunt op 29 en 30 januari 2022 organiseerde, kwam de huismus nog als meest getelde vogel op de eerste plaats, voor de koolmees en de vink.

  Toch gaat het niet zo goed met onze huismus. Een studie van het Engelse RSPB toonde in november 2021 aan, dat het aantal sinds 1980 met 50 % in Europa is gedaald. Dat heeft vooral te maken met de schuil- en broedplaatsen, die verdwijnen.

  Tellen

  Meten is weten en dus organiseert Vogelbescherming Vlaanderen in het weekend van 9 en 10 april een mussentelling. Je kunt hieraan meedoen door gedurende 5 à 10 minuutjes alle huismusmannetjes in je tuin te tellen.

  De resultaten stuur je dan door naar Vogelbescherming Vlaanderen.

  Info: mussentelweekendonline telformulier.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons