Tel de vogels in je tuin

  27 januari 2022

  ALGEMEEN – Het grote vogelweekend heeft plaats in het laatste weekend van januari. Een kwartiertje de vogels tellen in jouw tuin volstaat.

  De tuinvogeltelling start zaterdagochtend 29 januari om 8 uur en duurt tot zondagavond 30 januari middernacht. Je kan zoveel tellen als je maar wilt. Geef dan telkens een nieuwe telling in.

  Zie je geen vogel in je telkwartier? Ook dat levert informatie op, dus geef het zeker door. Vul je telgegevens best in voor zondagavond. De eerste resultaten ontdek je maandag 31 januari.

  Tips

  Vink, koolmees, huismus… zijn niet altijd gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. Als je weet waarop je moet letten, benoem je ze echter moeiteloos. Onderaan het artikel vind je een verwijzing naar een overzicht van de meest voorkomende tuinvogels en hun eigenschappen.

  In de voorbereiding van het telweekend, kun je nog meer vogels naar je tuin te lokken en ze leren herkennen. Hieronder tien concrete voedertips.

  – Zorg voor een dakje boven de voedertafel.
  – Voorzie veilige vluchtplekjes.
  – Laat bladafval liggen.
  – Geef vetbollen enkel tijdens de winter.
  – Plant bessendragende planten.
  – Zorg voor drinkwater.
  – Installeer de voederplaats niet te dicht bij het raam.
  – Doe je kat een belletje aan.
  – Geef geen boter aan de vogels.
  – Plaats een nestkast.

  Info: tuinvogels herkennenvogelweekend.beNatuurpunt.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons