Ninove 19 Jul 2018 - 05:38
Meestal helder
12°C

Stadswandeling door Ninove over het Liberale verleden

05 april 2018
Stadswandeling door Ninove over het Liberale verleden
# Ninove  - Op zondagvoormiddag 15 april 2018 organiseert de werkgroep rond "160 jaar liberalisme in Ninove" een BLAUWE STADSWANDELING.

Deze begeleide wandeling in de binnenstad van Ninove, brengt de deelnemers in en langsheen een 10-tal panden met een liberale geschiedenis. Daarbij zullen onder meer 3 Ninoofse historici een boeiende uitleg geven over het liberale verleden van de panden. Ook de verbouwing van het historisch gebouw ‘De Liberale Kring’ (foto) dat start op 16 april 2018, komt aan bod. Het wordt ongetwijfeld een boeiende wandeling waarbij men ook meer zal vernemen over bekende liberale namen, zoals Behn, De Deyn, Violon, Evenepoel, De Rouck, ...

Beginpunt is het huis De Deyn/Oud Notarishuys in de Edmond De Deynstraat 24. De wandeling van 1,6 km eindigt in Zaal Violon in De Roosevelt.

De begeleide wandelingen worden georganiseerd in groepen van maximaal 25 personen. Er wordt gestart om 9.30u, 10u, 10.30 en 11u. Om praktische reden is een voorafgaande inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tegen uiterlijk 11 april 2018 vereist. 

 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons