Ninove 01 Jun 2020 - 12u53
Scattered Clouds
14.56°C

Avondtoeren door verzorgenden van start in Ninove

10 april 2018
Avondtoeren door verzorgenden van start in Ninove

# Ninove  - Solidariteit voor het Gezin gaat in Ninove vanaf 16 april van start met een avondtoer voor zorgbehoevenden. Hierbij komen verzorgenden kort langs om onder meer te assisteren bij het avondmaal, te helpen bij het slapengaan of om bv de rolluiken neer te laten. In de klassieke gezondheidszorg komt een verzorgende 4 u langs in de voor- of namiddag, maar de zorgnood stopt natuurlijk niet na de kantooruren. Om mensen langer thuis te kunnen laten wonen is het dan ook noodzakelijk om meer en meer zorg aan te bieden buiten het klassieke zorgmodel. In Ninove zijn 30 personen werkzaam in de zorg en Ninove is de tweede stad in Oost-Vlaanderen waar gestart wordt met avondzorg. De avondtoeren lopen tussen 17 en 22 uur, deze kunnen aangevuld worden met verpleegkundige zorgen. Het project werd voorgesteld door Anja Verhoeyen en Natalie De Rijck van Solidariteit voor het Gezin en Louis-Philippe Scholts directeur gezins- en bejaardenhulp in aanwezigheid van Burgemeester Tania De Jonge en de OCMW-raadsleden van Open-VLD. Meer info over deze dienstverlening kan bekomen worden via Solidariteit voor het Gezin op 053/76 86 86.     Foto's Hilde B.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons