Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Twee milieuvriendelijke CNG-wagens voor het OCMW van Ninove

09 juni 2017

Ninove - De OCMW-raad van februari besliste al om over te gaan tot aankoop van twee nieuwe wagens voor het OCMW, een monovolumewagen en een lichte bestelwagen.

Deze beiden werden gegund aan Opel-garage Central Ninove.

Er wordt door het OCMW voor het eerst gekozen voor CNG of Compressed Natural Gas, auto’s op aardgas.

OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) is tevreden met de vergroening van het autopark van het OCMW. “Niet alleen stoot een CNG wagen heel wat minder luchtvervuilende deeltjes (tot 70% minder dan vergelijkende dieselwagen), er is ook 30% minder CO2-uitstoot dan in vergelijk met een vergelijkbare benzinewagen. Met een CNG-tankstation in Ninove dichtbij was dit een heel logisch groene keuze.”

Ocmw-raadslid André Van Den Steen (Open VLD) ziet ook meer dan enkel milieuredenen: “Er waren wel wat vragen bij de duurdere aankoop in vergelijking met de klassieke modellen maar door zowel de goedkopere brandstof als door het feit dat we geen belastingen moeten betalen tot en met 2020, is dat op enkele jaren al toegelopen. Men berekende dat per jaar tot 650 euro zou worden terugverdiend. Een slimme besparing dus.”

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons