Ninove 19 Jul 2018 - 05:32
Deels bewolkt
12°C

De lokale recherche van de politie Ninove levert prima werk.

09 juni 2017
De lokale recherche van de politie Ninove levert prima werk.

De lokale recherche van de politie Ninove is de laatste weken tussengekomen in verschillende lokale dossiers van drugdealen en diefstallen met geweld (ripdeals) die ook te kaderen zijn in de verkoop van drugs.   

De voorbije weken arresteerden de rechercheurs negen verdachten die in aanmerking komen voor het plegen van ripdeals in onder andere Aalst, Zottegem en Ninove.  De verdachten pleegden in wisselende samenstelling meerdere diefstallen met geweld ten nadele van 'klanten' die ze drugs verkochten of ten nadele van andere dealers die hén drugs verkochten.  Ze lokten de slachtoffers naar een afgelegen of discrete plaats en stalen dan hun geld, de pas verkochte drugs en alle waardevolle voorwerpen (juwelen, smartphones...) die ze bij zich hadden.  Niet zelden gebruikten de verdachten hierbij fysiek geweld, al dan niet met een vuurwapen, en bedreigden ze hun klanten/slachtoffers.  

De rechercheurs voerden het onderzoek al enige maanden en na de nodige huiszoekingen en verhoren leidden ze de verdachten voor bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.  De onderzoeksrechter besliste drie verdachten onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis.  De anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd. 

Eergisteren, woensdag 7 juni, kwam de lokale politie Ninove tussen in een dossier van drugdealen.  De rechercheurs arresteerden vier verdachten die de afgelopen maanden onder andere speed, xtc, ketamine en cocaïne aan de man brachten.  De verdachten wonen te Ninove en Denderleeuw.  Ze werden donderdag allemaal voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde die besliste drie van hen aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis.  De vierde verdachte is vrij, maar dit onder strenge voorwaarden. 

Het onderzoek naar afnemers en andere betrokkenen loopt nog. 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons