Ninove 21 Aug 2018 - 21:36
Bewolkt
23°C

Rotary schenkt cheque aan vzw Pinocchio

19 april 2018
Rotary schenkt cheque aan vzw Pinocchio

#Ninove - Bij Rotary is het de gewoonte om regelmatig een interessante spreker uit te nodigen. Dit was ook het geval op dinsdag 17 april bij Rotary Ninove-Dendervallei. Voorzitter Michel Bellemans had Dr. Thomas Rose, ook bekend van de tv-reeks 'Topdokters' uitgenodigd. Dokter Thomas Rose is al jarenlang hoofdchirurg in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Hij is ook medisch directeur van de weefselbank in dit gerenommeerde militaire ziekenhuis. Dagdagelijks wordt hij geconfronteerd met de gevolgen van blootstelling aan vuur en/of hitte, al kunnen brandwonden ook een chemische of elektrische oorzaak hebben. 

Hij gaf een boeiende uiteenzetting over zijn werk en hij had het ook over de vzw Pinocchio. Dr. Rose is ondervoorzitter van deze vereniging die bijna 20 jaar geleden werd opgericht door een groep verpleegkundigen van het brandwondencentrum. Deze vzw stelt alles in het werk om het leven van zwaar verbrande kinderen aangenamer te maken. Om hen te ondersteunen bij deze mooie doelstelling, overhandigde Rotary Ninove-Dendervallei een cheque van € 1.000 aan Dr Rose.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons