Ninove 18 Jul 2018 - 22:29
Deels bewolkt
21°C

Volleybalclub Vokajap viert 50-jarig bestaan.

11 juni 2017

Ninove - Volleybalclub Vokajap Ninove heeft de eer zijn 50-jarig bestaan te vieren.

De club - toen nog Vokajap Appelterre - werd op 28/06/1967 opgericht door enkele leden van de K.A.J.-Appelterre en bestond aanvankelijk enkel uit een mannenploeg. Al gauw volgden de vrouwen en jeugdspelers. Na verschillende kampioenstitels in de wacht gesleept te hebben en bij de fusie met St-Christoffel Denderwindeke in 1991, veranderde de club haar naam naar Volleybalclub Vokajap Ninove. Ze groeide al gauw uit tot de grootste volleybalclub in de omstreken met een ledenaantal van maar liefst 175 spelers.

Zowel de dames- als de herenploeg stootten door naar de Nationale reeks. Ze wist niet enkel verschillende internationals in te lijven, maar gaf verschillende van haar eigen spelers de mogelijkheid door te stromen naar ploegen in ereklasse (zoals Lennik, Roeselare, Zele,...).

Niet enkel de doorstroming naar andere reeksen zorgden uiteindelijk voor de afname in het spelersaantal, maar ook blessures, leeftijd, enz. Uiteindelijk wist de club te overleven door haar recreatieploeg. Na verloop van tijd wist deze ploeg (zij het in de recreatieve klasse) door te stoten naar de hoogste reeks. Er werd na verloop van tijd zelfs een tweede ploeg opgericht.

Met een huidig aantal van om en bij de 30-40 leden en 2 ploegen die momenteel zeer goed meedraaien in de 1e en respectievelijk 3e reeks van de VOBOG-competitie, zorgt Volleybalclub Vokajap Ninove er voor dat deze naam - na 50 jaar -in eenieders oren nog steeds bekend blijft verder klinken.

Reeds een jaar werkten het bestuur aan de moeilijk taak om een ledenlijst samen te stellen met zoveel mogelijk spelers die de voorbije 50 jaar bij Vokajap speelden. Verschillende ex-spelers zijn intussen overleden, sommige zijn uitgeweken naar het buitenland. Maar toch hebben zij getracht er nog zoveel mogelijk te contacteren.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons