Ninove 01 Jun 2020 - 13u55
Scattered Clouds
14.56°C

Dansketting trekt door de stad

28 april 2018

#Ninove  - Danspunt (het steunpunt voor dans en beweging) nodigde alle steden en gemeenten uit om op 28 april 2018, Dag van de Dans, een lokale ‘dansketting’ op te zetten. Ninove was een van de steden die de uitdaging aandurfde. De dansketting was een feestelijke optocht van dansers door de straten van de stad. De dansers trokken trots en feestelijk door gekende en minder gekende straten en plekjes van de stad. Dat alles gebeurde op een eenvoudige choreografie, repetitief uitgevoerd in een ketting. Er was begeleiding door livemuzikanten, in Ninove waren dat muzikanten van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia uit Meerbeke. De dansketting was er voor iedereen die graag danst of zich voor het eerst aan een eenvoudig danspasje wou wagen, samen met andere dansliefhebbers, jong en oud, huppelend en minder mobiel. De Ninoofse ‘dansketting’ verzamelde op zaterdag 28 april om 15 uur aan Jeugdcentrum ‘De Kuip’ (Dr. Hemerijckxplein). Er werd eerst een uurtje geoefend onder leiding van een danscoach van Danspunt. Om 16 uur trok de dansketting zich met 20 dansers in gang om na een uurtje te eindigen op het Oudstrijdersplein. Ook Burgemeester Tania De Jonge en Schepen van Cultuur Veerle Cosyns trokken hun dansschoenen aan en dansten zich in het zweet door de centrumstraten.   (GNE)  Foto's Giovanni Neckebroeck

 

ONZE EXCUSES VOOR HET SLECHTE GELUID!!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons