Ninove 29 May 2020 - 13u08
Clear Sky
10.04°C

Afscheid van Felix De Schrijver

08 mei 2018
Afscheid van Felix De Schrijver

NINOVE – Met Felix verdwijnt op korte tijd andermaal een gekende en gewaardeerde persoonlijkheid in Ninove. Hij was tot op hoge leeftijd alert en actief en is overleden in de warme familiale kring.

Felix is eigenlijk geboren in Denderhoutem op 1 oktober 1926. Toch zal hij vooral als Ninovieter gekend zijn. Al vrij vroeg was hij hier politiek geëngageerd, o.a. als OCMW-raadslid voor de liberale partij. Hij kende veel mensen en velen kenden hem.  Als verzekeringsmakelaar en reisagent, maar ook als de plaatselijke verslaggever van Het Laatste Nieuws. Daardoor voelde hij zeer nauw aan wat de modale Ninovieter bezig hield. Een jong broekje in de journalistiek kon zich geen betere mentor wensen om hem in het Ninoofse reilen en zeilen in te wijden dan Felix en zijn compagnon de route Paul Cieters. Samen stonden zij met Bart Vermeer aan de wieg van De Ninoofse Perskring, waarvan hij penningmeester was. Felix was een ernstig man met een groot arbeidsethos, maar tegelijk een heel minzame mens, die hield van plezier maken en smakelijk anecdotes kon vertellen.

Tot op hoge leeftijd bleef Felix actief en zeer alert. Het verlies van zijn liefste Maria vorig jaar september heeft hem een flinke knauw gegeven. Zijn gezondheid ging achteruit, maar hij is uit het ziekenhuis naar huis willen komen om daar in alle rust afscheid te nemen van zijn familie, die hem nauw aan het hart lag.

We zeggen Felix vaarwel, zaterdag 12 mei om 11.30 uur in het rouwcentrum De Deyn.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons