Ninove 16 Jul 2018 - 01:11
Bewolkt
20°C

Afscheid van Felix De Schrijver

08 mei 2018
Afscheid van Felix De Schrijver

NINOVE – Met Felix verdwijnt op korte tijd andermaal een gekende en gewaardeerde persoonlijkheid in Ninove. Hij was tot op hoge leeftijd alert en actief en is overleden in de warme familiale kring.

Felix is eigenlijk geboren in Denderhoutem op 1 oktober 1926. Toch zal hij vooral als Ninovieter gekend zijn. Al vrij vroeg was hij hier politiek geëngageerd, o.a. als OCMW-raadslid voor de liberale partij. Hij kende veel mensen en velen kenden hem.  Als verzekeringsmakelaar en reisagent, maar ook als de plaatselijke verslaggever van Het Laatste Nieuws. Daardoor voelde hij zeer nauw aan wat de modale Ninovieter bezig hield. Een jong broekje in de journalistiek kon zich geen betere mentor wensen om hem in het Ninoofse reilen en zeilen in te wijden dan Felix en zijn compagnon de route Paul Cieters. Samen stonden zij met Bart Vermeer aan de wieg van De Ninoofse Perskring, waarvan hij penningmeester was. Felix was een ernstig man met een groot arbeidsethos, maar tegelijk een heel minzame mens, die hield van plezier maken en smakelijk anecdotes kon vertellen.

Tot op hoge leeftijd bleef Felix actief en zeer alert. Het verlies van zijn liefste Maria vorig jaar september heeft hem een flinke knauw gegeven. Zijn gezondheid ging achteruit, maar hij is uit het ziekenhuis naar huis willen komen om daar in alle rust afscheid te nemen van zijn familie, die hem nauw aan het hart lag.

We zeggen Felix vaarwel, zaterdag 12 mei om 11.30 uur in het rouwcentrum De Deyn.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons