Ninove 19 Jul 2018 - 05:55
Meestal helder
12°C

Sinksenkermis Ninove met spiegeltent en tal van optredens

13 mei 2018
Sinksenkermis Ninove met spiegeltent en tal van optredens

De jaarlijkse Sinksenkermis van Ninove wordt dit jaar groter dan groot. Hij opent al op vrijdag 18 mei en blijft open tot dinsdagavond 22 mei. Op vrijdag start ook het tiendaagse gratis festival ‘Feest in de Spiegeltent’ op de OCMW-site. Op  Sinksenzaterdag is er bovendien NinoMundo op het Niniaplein. Aan het oud stadhuis speelt op zaterdag 19 mei om 19 uur de KH Sint-Cecilia uit Appelterre-Eichem  een kermisconcert.

Net als de Carnavalskermis in februari opent ook de Sinksenkermis de tentzeilen een dagje vroeger en kan er al op vrijdagavond met autootjes gebotst en naar eendjes gevist worden. Maar er is zoveel meer, de omgeving van de Graanmarkt en parking Oude Kaai zullen ingenomen worden door 30 attracties voor groot en klein. Voor de durvers zullen de Tokio Express, Extazy, Rock’N Roll en de Speed Surf ongetwijfeld niet te missen zijn, voor de sportievere kermisbezoekers staat het funhouse klaar waar men kan klimmen en glijden, de kermis wordt verder aangevuld met autoscooters, de Florida rupsmolen, vis – en schietkramen, lunaparken, kamelenrace en kindermolens. Door de wegenwerken in omgeving Twijnsterplein zullen sommige attracties verplaatst worden, later deze week hierover meer info. In de lommerte van het kermisgedruis pronkt van vrijdag 18 tot en met zondag 27 mei een nostalgische spiegeltent op de OCMW-site (Burchtstraat). Tien dagen lang zorgen we voor muziek, dans en theater. “Op het programma staan zowel nostalgische kermisbals en dansinitiaties als concerten met muziekjes die zich in zo'n decor als een vis in het water voelen”, vertelt schepen van cultuur Veerle Cosyns. “En het leukste van alles: het hele festival is helemaal gratis.”

Het Sinksenweekend geeft alvast een mooie staalkaart van het vele fraais dat er te beleven valt.

The Ballroom Orchestra mag aftrappen op vrijdag 18 mei vanaf 19 uur, met eerst een initiatie ‘lindy hop’ en nadien een magisch avondje stijldansen. Swingen op een jive of passie bij de tango? Een frivole slowfox of een uptempo quickstep? Het tienkoppige Ballroom Orchestra verbindt de melancholie van toen met de hype van nu. Live muziek wisselt af met een dj.

Een dag later (zaterdag 19 mei) zorgen de DJ’s van Salsa Dender voor een Salsa Night. Ook zij starten om 19 uur met een workshop voor wie niet weet hoe de salsa gedanst wordt. 

Zondag 20 mei duiken Amanda & The Whoopies in een aanstekelijk retro repertoire. Amanda Jolie (Amaryllis Temmerman) en haar drie kompanen Woody, Willy en Wally Whoopie (Pascal Vernimmen, Ron De Rauw en Micha Vandendriesche) hijsen zich door de feelgoodmuziek uit de jaren vijftig en zestig, gestopt in een meerstemmig jasje, gecombineerd met een sterk staaltje visuele humor. Rustiger wordt het later op de avond met Les Pornographes: muziek van Georges Brassens, chanson, kamermuziek en swing in een warme, intieme sfeer. 

Op Sinksenmaandag 21 mei amuseren Thijs en Luc De Clus zich met rock-, pop-, country- en  rockabillycovers. ’s Avonds gunnen wij het podium aan ‘Vrouwen met een Stem’. Het vrouwenkoor VocAtom zingt bekende en (minder) bekende nummers die bijdragen “aan een hartelijkere wereld waar liefde altijd verdriet en haat overwint". MissT (vier misses en één mister) brengen a capella “ietwat vergeten folksongs uit alle windstreken in verschillende talen”.

Ook in de Spiegeltent brengt Poppentheater Kukulu op zaterdagvoormiddag 19 mei drie voorstellingen voor de allerkleinste kindjes van 3 tot 18 maanden (‘Op zee’) en op zondagnamiddag 20 mei een poëtische en hilarische show over een saaie vakantie en een grote taart (‘Koekensprook’). Verder presenteert op zaterdag 19 mei (vanaf 13 uur) NinoMundo een multicultureel feest op het Niniaplein aan de Centrumlaan. Met veel lekkers op de culinaire markt, veel info op de Noord-Zuidmarkt en een podium vol dans en muziek (met onder andere Dzidzolie Band). Vanaf 19 uur verplaatst NinoMundo zich naar de Spiegeltent en is het Salsa Time!

(GNE)

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons