Ninove 19 Jul 2018 - 23:13
Bewolkt
20°C

Subside voor het plaatsen van gevelbanken

16 mei 2018
Subside voor het plaatsen van gevelbanken

#Ninove - Lijkt het je ook wel wat: ’s avonds een zitbank opzoeken om de dag (en het leven) te bespreken met je buren of de toevallige passant in de straat? De stad plaatst dit voorjaar 25 nieuwe zitbanken op openbare plaatsen om het voor jou mogelijk te maken. Zo komen er bv. nieuwe zitbanken aan de Astridlaan, aan de doorsteek Mallaard- Nederwijk en aan Speelodroom.

Wil je graag zelf een bank plaatsen aan of voor je huis, dan kan je daar vanaf nu een subsidie voor aanvragen. Voor zowel gevelbanken als voor groenverfraaiing, zoals geveltuinen, geldt wel dat je een veilige voetgangerszonevan 1,5 meter moet kunnen waarborgen.
 
Alle andere voorwaarden

kan je nalezen in het subsidiereglement op www.ninove.be. De stad geeft voor gevelbanken, net als voor groenverfraaiing, een subsidie voor 70% van de kosten, met een maximum van 200 euro per aanvraag. Het subsidiereglement en het aanvraagformulier vind je terug op www.ninove.be of kan je vragen bij de dienst leefmilieu. (ADU)

 

 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons