Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Klacht van GAIA tegen wrede boer en zoon die jonge stier zwaar mishandelden

16 mei 2018

 APPELTERRE – Dierenrechtenorganisatie GAIA dient klacht in bij het parket van Dendermonde tegen een boer en zijn meerderjarige zoon uit de Neerstraat. Zij mishandelden deze week een jonge stier.

Onder andere schepen Veerle Cosyns en leden van Samen waren bij hun huisbezoek in de buurt toevallige getuigen van deze extreme vorm van dierenmishandeling. Volgens hen en buurtbewoners bond de boer de stier achter zijn tractor. Toen het dier niet meer verder wou, diende zijn zoon het harde stokslagen toe, waarna de boer de stier 300 à 400 meter verder sleepte. Het dier liet een bloedspoor na en zou open wonden opgelopen hebben.

De aanwezige getuigen vroegen meermaals aan de boer om op te houden, wat hem alleen nog kwader maakte. Een van de getuigen trok naar de politie. Deze kwam even later samen met een dierenarts het meterslange bloedspoor opmeten.

“Het gaat hier om ontoelaatbare wreedheden, die niet straffeloos mogen gebeuren", onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Daarom heeft GAIA besloten een strafklacht in te dienen tegen beide daders. "Dat de boer een dier mishandelt dat hij onder zijn hoede heeft, is verwerpelijk. Maar dat ook zijn zoon zich aan wreedheden te buiten gaat, is uitermate zorgwekkend. Het spreekwoord 'zo vader, zo zoon' spreekt in dit geval boekdelen."

Zes maanden cel

Zowel vader als zoon riskeren zes maanden cel, een verbod om nog dieren te houden en een boete van 16.000 euro. Meester Anthony Godfroid, de advocaat van GAIA, is vastberaden. “Met volle overtuiging zal ik GAIA in deze zaak bijstaan. De correctionele rechtbank kan aan deze mishandelaars een verbod opleggen om nog dieren te houden. Dat lijkt mij in deze zaak niet meer dan terecht."

GAIA vraagt iedereen die beelden of foto's heeft van het voorval, contact op te nemen met GAIA via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02-245 29 50.

MLI

Ninofmedia belde met GAIA voorzitter Michel Vandenbosch.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons