Ninove 05 Jun 2020 - 05u02
Broken Clouds
9.63°C

Zilveren schrijn en relikwieën na 18 jaar herenigd

22 mei 2018
Zilveren schrijn en relikwieën na 18 jaar herenigd

#Ninove - De zilveren schrijn van de Abdijkerk kreeg zondag zijn kist met kostbare relikwieën terug. Het kostbare schrijn werd ontworpen om een plek te bieden aan de relikwiekist, maar de twee waren 18 jaar gescheiden van elkaar om te restaureren. De kist met relikwieën uit de Abdijkerk bevat beender- en schedelfragmenten en stukjes textiel, die afkomstig zouden zijn van Heiligen. Ook een kistje dat werd gevonden in de Sint-Theresiakerk in Meerbeke kreeg een plekje in het schrijn. (EME)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons