Ninove 16 Jul 2018 - 01:21
Bewolkt
20°C

Varkenskop in portiek van centrum Barmhartigheid

24 juni 2018
Varkenskop in portiek van centrum Barmhartigheid

NINOVE – Aan het islamitisch cultureel centrum Barmhartigheid in opbouw (Edingsesteenweg-Stierstraat) hebben onbekenden zaterdag een varkenskop en -bloed achtergelaten. Een woordvoerder van het centrum reageert waardig.

Je kunt het op twee manier interpreteren: als een geval van sluitstorten of als een vorm van haat zaaien. Maar hier doen wij niet aan mee. Het centrum Barmhartigheid is een centrum met een positief project. Het wil mensen dichter bij elkaar brengen. Wij willen het welzijn en het welbevinden van de nieuwkomers bevorderen. Aan dergelijke vormen van haatzaaierij doen wij dus niet mee.”

“Je kunt het ook beschouwen als sluikstorten, een pest waarmee Ninove en ook andere gemeenten te kampen heeft. Het is hoe dan ook jammer dat dit is gebeurd.”

Het is ook de eerste maal dat het centrum iets dergelijks overkomt. “We hebben ook geen enkel vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn. Maar – gelet op het kunstbloed dat volgens de politie is gebruikt – zou het kunnen gaan om professionelen.”

Dat het kunstbloed of echt varkensbloed zou zijn, daarover was bij het verschijnen van dit artikel nog geen uitsluitsel. De politie onderzoekt alvast deze onfrisse zaak.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons