Ninove 16 Jul 2018 - 01:16
Bewolkt
20°C

Burgemeester reageert op ‘varkenskopincident’

25 juni 2018
Burgemeester reageert op ‘varkenskopincident’

NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge vindt dit wansmakelijk en getuigen van weinig respect.

“Het is zeker niet de juiste manier om uiting te geven aan zijn afkeuring. Deze daad heeft ook heel wat mensen gechoqueerd met heel wat reacties tot gevolg. Wij weten dat de realisatie van het cultureel centrum zwaar op de maag ligt van sommige inwoners.”

Het stadsbestuur weigerde om stedenbouwkundige reden de aanvraag ervan, maar het dossier is tot tweemaal toe in beroep bij de deputatie en de raad voor vergunningenbetwistingen goedgekeurd. “De vzw heeft ook al een bezoek gebracht aan de buurbewoners om toe te lichten wat er in het centrum zal gebeuren en organiseerde. Met de katholieke gemeenschap organiseerden zij een iftar-avond om elkaar beter te leren kennen.”

“De aanhoudende polarisatie en stigmatisering zorgen vaak voor spanningen en onbegrip. Daarom doe ik een oproep om sereen te blijven en ook niemand onterecht te beschuldigen. Dit leidt tot niets. Laat de politie het onderzoek doen. Hopelijk vatten zij de daders. Ik herhaal dat een houding die gebaseerd is op vooroordelen onze vrijheid belemmert. Een samenleving kan nooit aanvaarden dat vooroordelen leiden tot achterstelling van mensen, discriminatie en stigmatisering.”

De brandweer heeft inmiddels de pui van het gebouw gereinigd.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons