Ninove 24 Feb 2020 - 05u21
Lichte regen
12.43°C

Test van BE-Alert alarmeringssysteem op 5 juli !

04 juli 2018
Test van BE-Alert alarmeringssysteem op 5 juli !

NINOVE - Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de stad jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt de stad Ninove sinds vorig jaar over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.

Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook Ninove doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon of e-mail het volgende testbericht ontvangen: Test BE-Alert stad Ninove. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan onze stad de noodprocedures trainen. Bovendien willen we je hiermee ook bewustmaken hoe belangrijk het is dat je meteen op de hoogte bent bij een noodsituatie.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de stad of overheid je kan verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen toegestuurd krijgen (bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand). Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Nog niet geregistreerd? Doe het nu!

Om een bericht te ontvangen, moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli!   (GNE) 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons