Ninove 02 Jun 2020 - 19u51
Scattered Clouds
27.4°C

Takeuchi haalt €17.000 op voor ALS-Liga

20 juli 2018
Takeuchi haalt €17.000 op voor ALS-Liga

NINOVE –Takeuchi heeft zich tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal ingezet voor de ALS-Liga. Dat gebeurde door geld in te zamelen via leveranciers, door te collecteren met de nieuwe TB225 minigraver in ‘duivelse’ stijl en door de uiteindelijke verkoop van deze ‘duivelse machine’. Eindtotaal: €17.000.

De duivelse #TB225 heeft de afgelopen weken kennis mogen maken met een aantal bekende Vlamingen en belangrijke ambassadeurs van de ALS-Liga: Simon Mignolet (die zijn handtekening op de machine zette), Leah Thys, Marleen Merckx, Kristof Calvo, Stefan Leleu en Maggie De Block.

De machine heeft op verschillende plaatsen gestaan, zoals het Atomium, de Maatjesfeesten en bij studio Manhattan. Daarnaast speelde zij een centrale rol tijdens de Demo Days van Verhoeven.

Misschien ben je de machine wel tegengekomen op de snelweg; dat leverde vele leuke reacties op voor deze speciale uitvoering van de TB225. Chauffeur Jef Verheyen en Takeuchi-vertegenwoordiger Jens Boerboom verschenen zelfs samen met de machine op RTV.

Verkoop duivelse machine

De biedingen op de duivelse machine waren tot op het laatste moment spannend. De West-Vlaamse Takeuchi-dealer Eurotrading Mortier had tót zaterdagavond het hoogste bod van €34.550. Toen kwam net voor afsluiten een hoger bod binnen van Publi-Board bvba: €35.000.

Het nettobedrag van € 17.000 gaat zoals gezegd naar de ALS-Liga België. Het is een niet-gesubsidieerde vzw, die de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk wil maken. Dit doen zij door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak. Zij lenen ook hulpmiddelen uit voor mobiliteit en communicatie en komen bij de overheid op voor hun rechten. De vzw stimuleert het wetenschappelijk onderzoek en financiert via het fonds ‘A Cure for ALS’. Tenslotte verstrekt de Liga zorg op maat via het fonds ‘MaMuze’.

Donderdag 19 juli gebeurde de uitreiking van de machine op het terrein van Verhoeven Ninove.

MLI    Foto's Hilde B.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons