Ninove 06 Jun 2020 - 11u46
Lichte regen
8.71°C

Hitte en droogte beginnen hun tol te eisen

17 juli 2018
Hitte en droogte beginnen hun tol te eisen

#Ninove  -De aanhoudende hitte en droogte beginnen steeds meer hun tol te eisen aan wegen en beplanting.

Door de hitte van de afgelopen dagen zijn op het fietspad in de Oude Eichembaan tussen de Spoorwegstraat in Outer en de Elisabethlaan de betonplaten omhoog gekomen waardoor er geen doorgang meer mogelijk is, de stadsdiensten sloten het fietspad af en plaatsten de nodige signalisatie.

Ook de beplanting krijgt het steeds moeilijker, zo staan de bomen thv de fiets- en voetgangersbrug in de Onderwijslaan er steeds kaler bij en ligt het verdorde gras bedekt met een dikke laag afgevallen bladeren, iets dat men op steeds meer plaatsen ziet. Normaal een beeld dat men in September te zien krijgt maar wat nu reeds in volle zomerperiode het geval is. De stadsdiensten zijn ook iedere dag op pad om bloemen en jong aangeplante bomen en struiken te voorzien van water zoniet gaan alle aanplantingen kapot en moet er opnieuw aangeplant worden komende herfst. Ook de komende dagen zal de temperatuur varieren tussen 26 en 30 graden en zal de droogte aanhouden.

GNE  Foto's Giovanni Neckebroeck  

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons