Ninove 20 Aug 2018 - 03:28
Bewolkt
18°C

Hitte en droogte beginnen hun tol te eisen

17 juli 2018
Hitte en droogte beginnen hun tol te eisen

#Ninove  -De aanhoudende hitte en droogte beginnen steeds meer hun tol te eisen aan wegen en beplanting.

Door de hitte van de afgelopen dagen zijn op het fietspad in de Oude Eichembaan tussen de Spoorwegstraat in Outer en de Elisabethlaan de betonplaten omhoog gekomen waardoor er geen doorgang meer mogelijk is, de stadsdiensten sloten het fietspad af en plaatsten de nodige signalisatie.

Ook de beplanting krijgt het steeds moeilijker, zo staan de bomen thv de fiets- en voetgangersbrug in de Onderwijslaan er steeds kaler bij en ligt het verdorde gras bedekt met een dikke laag afgevallen bladeren, iets dat men op steeds meer plaatsen ziet. Normaal een beeld dat men in September te zien krijgt maar wat nu reeds in volle zomerperiode het geval is. De stadsdiensten zijn ook iedere dag op pad om bloemen en jong aangeplante bomen en struiken te voorzien van water zoniet gaan alle aanplantingen kapot en moet er opnieuw aangeplant worden komende herfst. Ook de komende dagen zal de temperatuur varieren tussen 26 en 30 graden en zal de droogte aanhouden.

GNE  Foto's Giovanni Neckebroeck  

 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons