Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Bart Baele is de nieuwe algemeen directeur van Ninove

31 juli 2018

NINOVE – In een uitzonderlijke openbare zitting legde Bart Baele in handen van de voorzitter van de gemeenteraad Dirk Vanderpoorten de eed af als algemeen directeur. Hij zal vanaf 01 september 2018 de administraties van stad en OCMW aansturen, leiden en coördineren.

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 voorziet in één gezamenlijke ambtelijke leiding van gemeente en OCMW. De gemeenteraad van 17 juli 2018 stelde Bart Baele aan tot algemeen directeur. Tijdens een uitzonderlijke openbare zitting legde hij op 30 juli 2018 in handen van de voorzitter van de gemeenteraad Dirk Vanderpoorten de eed af: “Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen”. Met een applaus bekrachtigden de raadsleden deze eedaflegging. Daarna ondertekenden voorzitter en directeur de akte van eedaflegging

Bart Baele is 33 jaar, gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Zottegem. Hij is master in de Germaanse talen, behaalde daarnaast nog een master in bedrijfscommunicatie en een postgraduaat in public management.

Hij bezit al heel wat ervaring in de publieke sector: als stafmedewerker van de OCMW-secretaris in Gent, als consultant bij Q&A, als directeur externe dienst en hulpverlening in Aalst. “Dat zijn alle diensten van stad en OCMW , waarmee de burger in contact komt. Die ervaring zal ik als algemeen directeur in Ninove dus zeker kunnen gebruiken. Ik ben heel enthousiast om de organisatie van de stads- en OCMW-administraties uit te bouwen tot een performant lokaal overheidsbedrijf.”

De nieuwe algemeen directeur treedt op 1 september 2018 in dienst. Zijn proefperiode vangt dan aan en loopt tot en met 31 augustus 2019.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons