Ninove 02 Jun 2020 - 21u04
Scattered Clouds
27.4°C

Pedalo gespot op de Dender

08 augustus 2018

POLLARE – Yvan Roelandt (voorzitter VVV Ninove) en toerismeschepen Alain Triest maakten dinsdagavond 07 augustus een proefvaart per pedalo op de Dender. Een geslaagde test, zo bleek, en een van de initiatieven om Ninove via de Dender beter op de toeristische kaart te zetten.

Anderhalf jaar geleden kocht de VVV Ninove drie waterfietsen aan. “Er was weliswaar heel wat opknapwerk aan”, aldus voorzitter Yvan Roelandt. “De eerste staat nu in orde. We hebben wij hem zopas getest in Pollare. Het was blijven drijven of kopje onder gaan.”

Met een goed resultaat, want de pedalo bleef drijven en de twee proefpersonen hielden het droog (als je de liters zweet op een zwoele zomeravond buiten beschouwing laat). “We nemen binnenkort de andere twee exemplaren onder handen. Op termijn kunnen wij de drie vaartuigjes dan via de dienst Toerisme verhuren aan geïnteresseerden. Onze test verliep in Pollare omwille van praktische redenen. Het is de bedoeling dat de aanlegsteiger ter hoogte van Den Belleman de startplaats zal zijn. Over huurprijzen moet onze raad van bestuur zich nog uitspreken, maar het zullen zeer democratische tarieven zijn.”

Ninove promoten

Schepen van Toerisme Alain Triest was de tweede Chinese vrijwilliger van dienst. Een leuk initiatief vond hij en niet alleen omdat hem een nat pak was bespaard gebleven. “We zijn in overleg met de VVV op zoek naar andere middelen om het toerisme op de Dender aan te zwengelen. Die pedalo’s zijn een van die kleine initiatieven met een leuk extraatje. Wellicht zullen ze pas volgend jaar ook effectief te huur zijn, aangezien we eerst alle administratieve en verzekeringstechnische zaken moeten in orde brengen.”

Hij denkt echter verder.“We werken aan een globaal plan om het toerisme op en rond de Dender nieuw leven in te blazen. Zeker het mooie gedeelte stroomopwaarts richting Geraardsbergen biedt volop kansen om Ninove via de Dender op toeristisch vlak te promoten.”

Kajaks of een strand misschien? “Dat is niet uitgesloten. Maar dit en andere suggesties laten we best eerst onderzoeken op mogelijkheden, consequenties en impact. Dat er nieuwe initiatieven zullen komen is wel zeker.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons