Ninove 29 May 2020 - 12u27
Clear Sky
10.04°C

De mei steekt op de ruwbouw van het politiecommissariaat

07 september 2018

NINOVE – De werken aan het nieuwe politiecommissariaat vorderen goed. Vrijdagnamiddag 07 september kwamen alle betrokkenen samen om naar aloude gewoonte het einde van de ruwbouw te vieren en de mei te steken.

De bouw verloopt voorspoedig; de aannemer ligt zelfs iets voor op het schema. “Deze ochtend is het laatste beton gegoten”, aldus Manu Coppens, CEO van bouwbedrijf Van Laere. “En die meiboom markeert het einde van de ruwbouw en het begin van de afwerking. In april legden wij de eerste steen. Volgende zomer zal de bouw klaar zijn. Elk project is anders, ook dit hier. Maar ik heb alleen maar een positieve feedback over de samenwerking tussen de verschillende betrokken diensten en bedrijven.”

De meiboom is daarvan een markante getuigenis. “We kozen niet voor een dooie tak, maar voor een levende boom, die nadien een prominente plaats zal krijgen op de site.”

De vlotte samenwerking was ook voor burgemeester Tania De Jonge een belangrijk gegeven. “Het is de verdienste van alle mensen hier op het terrein. Zal ik volgend jaar de nieuwbouw kunnen openen? Dat hangt af van 14 oktober. Maar ik zal bij de ingebruikname zeker aanwezig zijn, in welke hoedanigheid dan ook. Ik heb van bij de aanvang van dit project trouwens een geruststellend gevoel gehad. Het is een samenwerking gebleken, die succes garandeert. Die boom staat symbool voor dit levendig, fraai en waardevol project.”

“Er is ook altijd in zeer nauw overleg gewerkt met onze lokale politie. Uiteindelijk zal het een groot voordeel zijn, dat al hun diensten op één locatie zullen aanwezig zijn. Op die manier kunnen we de problemen nog beter bestrijden. Ik weet nog dat bij aanvang sommigen beweerden dat dit gebouw er nooit zou komen. Maar kijk, we zijn al halverwege.”

Alle genodigden kregen nadien de kans om zich tijdens een rondleiding een beeld te vormen van hoe het gebouw er uiteindelijk zal uitzien. Ook korpschef Philippe Cock gaf hierbij graag tekst en uitleg over de specifieke vereisten waaraan deze nieuwbouw zal voldoen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons