Ninove 06 Jun 2020 - 10u32
Lichte regen
8.71°C

Speedlabo opgerold 15 verdachten opgepakt

25 september 2018
Speedlabo opgerold 15 verdachten opgepakt

DENDER – De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een bende opgerold, die verdacht wordt van grootschalige productie van synthetische drugs (speed). Hun professioneel labo is ontmanteld en bij 15 huiszoekingen heeft de politie 15 verdachten opgepakt. De onderzoeksrechter in Dendermonde plaatste 10 personen onder aanhoudingsmandaat.

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen voert onder leiding van de onderzoeksrechter in Dendermonde een onderzoek naar de producenten en dealers van synthetische drugs.

Na uitgebreid en grondig onderzoek zijn de speurders erin geslaagd de bende in beeld te krijgen. Deze had, onder leiding van een familie van drie broers en de ouders, een labo opgericht om speedolie te maken. Door het samenbrengen van verschillende producten en na een aantal chemische verwerkingen, konden ze speedolie aanmaken. Op een andere locatie zetten ze deze olie verder om in speed. Dit labo bevond zich in een gehuurd pand in Orp-Jauche, een gemeente in het oosten van de provincie Waals-Brabant. De bende zorgde ook voor de verdeling van de drugs. Ze gebruikten hiervoor vaak gehuurde bestelwagens en motorfietsen met valse of vervalste nummerplaten.

Op 18 september zijn 15 huiszoekingen uitgevoerd o.a. in Orp-Jauche, Aalter (2), Denderleeuw (3), Antwerpen (3), Berlare (2), De Pinte en Ninove, alsook in enkele garageboxen in Antwerpen.

Bij de actie zijn 15 verdachten opgepakt. De onderzoeksrechter heeft een van hen in het ziekenhuis onder aanhoudingsmandaat geplaatst; hij verbleef er sinds de week voordien na een zwaar verkeersongeval. De onderzoeksrechter in Dendermonde liet de 14 andere verdachten in zijn kabinet voorleiden. In totaal plaatste hij er 10 onder aanhoudingsmandaat; 5 zijn onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

Bij de huiszoekingen zijn het labo en o.a. 5 kg speed en aanmaakproducten aangetroffen. De politie nam 5 wagens, 2 motorfietsen en ongeveer 35.000 euro in beslag.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons