Ninove 07 Jun 2020 - 09u30
Overcast Clouds
11.48°C

Ninoofse dierenbegraafplaats uniek voor Oost-Vlaanderen

28 september 2018
Ninoofse dierenbegraafplaats uniek voor Oost-Vlaanderen

NINOVE – Voortaan kunnen dierenliefhebbers hun huisdieren begraven op de Ninoofse dierenbegraafplaats aan de Groeneweg. Het is meteen een primeur voor onze provincie.

Jaarlijks sterven heel wat huisdieren. Schepen van dierenwelzijn Katie Coppens (SP.a/Groen) wou een manier vinden om op een waardige en betaalbare afscheid te kunnen nemen. “Afhankelijk van de grootte van het huisdier kost een crematie al gauw tussen de 200 en de 500 euro. Als schepen van dierenwelzijn, heb ik daarom gekozen voor de inrichting van een dierenbegraafplaats. Samen met de dierenpolitie en de losloopweide voor honden was dat een van de beleidspunten.”

Als je gebruik wilt maken van de dierenbegraafplaats, kan dit tegen een toegankelijke prijs, ongeacht het inkomen. “Jouw huisdier begraven kost 50 euro. Na crematie betaal je 14 euro en de vergoeding voor een verstrooiing bedraagt 20 euro. Het is een dienst die we aan de inwoners van Ninove aanbieden. Ik hoop dat dit initiatief succesvol is. Mocht na een tijd blijken dat we voldoende plaats overhouden, dan kunnen de begraafplaats ook openstellen voor dierenliefhebbers van buiten Ninove. Maar eerst zullen we de gewone werking evalueren.”

De schepen mocht vrijdagnamiddag 28 september de dieren- en natuurbegraafplaats inhuldigen. Deze is ingeplant aan de Groeneweg in Ninove. Voorlopig kan men nog niet terecht op de begraafplaats. Door de droogte van afgelopen zomer moet de aannemer een deel van de beplanting opnieuw aanleggen. Tot zolang dit niet is uitgevoerd, zijn nog geen begravingen mogelijk. 

MLI   Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons