Ninove 06 Jun 2020 - 10u41
Lichte regen
8.71°C

Ninoofse politie doet aan inbraakpreventie op de dinsdagmarkt

23 oktober 2018

NINOVE – De stad en de lokale politie nemen deel aan '1 dag niet'. Met deze actie willen ze ons laten stilstaan bij preventie tegen woninginbraak.

Er lopen een volledige week acties tegen woninginbraken in het kader van de Nationale actie '1 dag niet'.

De politie was op 23 oktober met een infostand aanwezig op de dinsdagmarkt. Ze gaven er heel wat tips en informatie over hoe je je woning kan beveiligen tegen inbraken. De bezoekers waren heel benieuwd hoe ze hun woning kunnen verbeteren, soms op een éénvoudige manier. Ze vonden het nuttig om op deze manier geinformeerd te worden.

Je kon er ook deelnemen aan een actie om een foodtruck te winnen voor je buurt.

Vrijdag 26 oktober, de eigenlijke actiedag, voeren de politie en de gemeenschapswachten zoveel mogelijk speed-DPA’s uit: DiefstaPreventieAdviezen. Ze gaan van deur tot deur en controleren onder meer of je deur goed gesloten is, of er geen waardevolle voorwerpen voor het raam blijven slingeren. Na de speed-DPA krijg je een bericht in de brievenbus met een aantal suggesties.

Info: www.1dagniet.be - dienst integrale veiligheid 054-31 33 61 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GNE   Foto's Giovanni Neckebroeck 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons