Ninove 19 Jul 2018 - 23:34
Bewolkt
17°C

Vanaf nu ook Sms- en app-parkeren actief in Ninove op 4411

29 juni 2017
Vanaf nu ook Sms- en app-parkeren actief in Ninove op 4411

Ninove - Voortaan kan je in Ninove ook via sms en de 4411-app betalen voor je parkeertijd. “Met de nieuwe betaalwijze stijgt het gebruiksgemak en het comfort voor de gebruikers,” vertellen schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) en schepen Alain Triest (Open VLD).

Aan het gebruik van sms- en APP-parkeren zijn wel kosten verbonden, 15 cent per sms’je (en je stuurt één sms voor de start en één sms voor het beëindigen van je parkeerkaart) en 25 cent per betaling via de app. “In die zin weeg je best zelf af of je beter af bent met een gewoon parkeerticket of met betaling via sms of app,” zegt Vande Winkel.

De stad waarschuwt ook voor de gevoeligheid voor fouten bij het gebruik van sms of APP. “Af en toe maken mensen een foutje bij het ingeven van het sms’je wat uiteraard tot een retributie kan leiden,” waarschuwt Vande Winkel, “Indien je opnieuw in je auto stapt zonder de parkeersessie te beëindigen betaal je uiteraard ook de maximale parkeertijd.”

Half augustus hoopt de stad ook de Shop & Go-zones rond te hebben. Verspreid over de binnenstad kan je in die zones gedurende een half uur gratis parkeren zonder ticket. “Met sms- en APP-parkeren verhogen we het comfort voor de gebruikers, maar met de Shop & Go-zones willen we de parkeerdruk in de binnenstad aanpakken,” besluit Vande Winkel.

Alle praktische info over sms- en APP-parkeren vind je op www.4411.be .

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons