Ninove 02 Jun 2020 - 20u26
Scattered Clouds
27.4°C

Echtpaar verliest woning door zware uitslaande brand

23 november 2018

DENDERWINDEKE – Een woning op Rendestede is door een uitslaande brand vrijdagmorgen 23 november vernield. De bewoners, een gepensioneerd paar, en hun hond hebben de woning tijdig kunnen verlaten en zijn lichamelijk ongedeerd. Uiteraard zijn deze mensen door de gebeurtenissen fel aangeslagen.

De brand is opgemerkt rond 9 uur en begon in de garage. Daar stonden ook elektrische toestellen, de omvormer van de zonnepanelen en de auto. Het koppel en hun hond konden tijdig de woning verlaten, vooraleer de brand zich vandaar uitbreidde naar de zolder en het dak.

Buren probeerden aanvankelijk de brandhaard te bestrijden, maar tevergeefs. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Ninove, Geraardsbergen en Denderleeuw sloegen de vlammen al door het dak. De woning, nog maar een tiental jaar oud, is onbewoonbaar door de combinatie van brand-, rook- en waterschade.

Burgemeester Tania De Jonge kwam eveneens ter plaatse om de getroffen een hart onder de riem te steken. Zij bood hen namens de stad een noodwoning aan en ondersteuning door slachtofferhulp. Het echtpaar zal voorlopig onderdak vinden bij familie in Pollare.

Tijdens de bluswerken waren Rendestede en omgeving afgesloten voor het verkeer. De stadsdiensten zullen na afloop de woning beveiligen en afdichten.

Een expert moet later de precieze oorzaak van de brand vaststellen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons