Ninove 05 Jun 2020 - 06u11
Broken Clouds
9.63°C

Parkconcerten Ninove starten met Niels Destadsbader op 10 juli.

03 juli 2017

Ninove - De parkconcerten Ninove gaan in 2017 reeds voor de achtste keer door. Niettemin hebben ze er nog steeds heel veel zin in en hebben ze opnieuw een mooi gevarieerd programma uitgewerkt. Opnieuw zullen op 4 maandagen verschillende lokale en nationale groepen het beste van zichzelf komen geven, hopelijk voor een overvol park van Ninove. De parkconcerten gaan telkens van start rond 18u30 en eindigen uiterlijk tegen 24u.

Maandag 10 juli: Opel Central Parkconcert

De Sympathieke bende van Funny Key krijgt nu al  voor de vierde keer de eer om onze parkconcerten af te trappen. Hierna is het de beurt aan Ball and Chain. De groep begon oorspronkelijk als een éénmalig gebeuren, net als het huwelijksfeest waarvoor ze in het leven geroepen zijn. In tegenstelling tot dat huwelijk, bleef het voor de groep niet bij 1 keer. De ambiance werd gesmaakt, de heupen bleven shaken. Bestaande uit een samenvoegsel van een resem inmiddels doorwinterde muzikanten (afkomstig uit bands als WildHeart, IC/TC, Warckon en Mayday), brengt de band een avondvullend programma gericht op ambiance, nostalgie en plezier. Afsluiten doen we ons eerste parkconcert met Niels Destadsbader en zijn live band. Niels kwam vorig jaar al eens proeven van onze parkconcerten met enkele liedjes als gastartiest, maar zal nu gedurende anderhalf uur bewonderd en beluisterd kunnen worden.


Maandag 24 juli: Volkswagen De Kimpe Parkconcert

Het last-minute optreden van talent uit eigen bodem Alexia werd vorig jaar zo gesmaakt dat we haar opnieuw een kans geven om haar nummers te brengen. Ze begeleidt zichzelf op piano en brengt eigenzinnige en originele covers van Engelse en Nederlandstalige hits van vroeger en nu. Daarna is het de beurt aan de meezingers van de ‘brass’ blazers van Brass4u, waarna de 6koppige liveband van de Corsari’s (met oa Roel Vanderstukken) het park onderdompelt met swingende hits uit de 50’s en 60’s.

Maandag 7 augustus: Walravens De Dender Parkconcert

Op onze 3e avond van de parkconcerten gaan we opnieuw volledig voor tribute bands. Beginnen doen we met het lokale Prisma die hits van de Velvet Underground op een eigenzinninge en zachte manier zal brengen. Vervolgens is het de beurt aan de Belgian Quo Band. Een onvergetelijk live-optreden met de klassiekers van Status Quo, daar staat de Belgian Quo Band voor !
“Down Down”, “Roll over lay down”, “Caroline”, “Rockin’ all over the world” en “Whatever you want” zijn naast talloze andere bekende rocksongs van deze legendarische Britse band in het geheugen gegrift van menig rock- en muziekliefhebber en staan garant voor een concert van de bovenste plank. Afsluiten doen we dit parkconcert met Imagine No Lennon (met oa Jean Bosco Safari en Ben Crabbé). Niemand evenaarde ooit het talent van opperbeatle John Lennon om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Om via omstreden rocksongs thema's in de actualiteit te brengen die decennia later nog altijd aan de orde zijn. All you need is Love. Power to the People. Woman is the Nigger of the world. Give Peace a chance. Revolution. Come together. Working Class Hero. En zijn ultieme ideaal in Imagine: 'just a brotherhood of men' - gewoon een wereldgemeenschap van mensen. Een wereld zonder politiek, zonder bezit, zonder religie - dus met 'nothing to kill or die for'.  Het lijkt actueler dan ooit... Redenen genoeg om al zijn hits nog eens boven te halen.

Maandag 24 augustus: Immo Pajota Parkconcert

Het laatste parkconcert is traditioneel een feest en dat zal dit jaar niet anders zijn. Beginnen doen we met Commerwell. De groep heeft al heel wat ervaring opgedaan en is gaandeweg tot een aanstekelige set gekomen met een mix van Nederlandstalige en Engelstalige nummers. Keer op keer wordt bij zowel publiek als bij de groep enthousiasme en ambiance verkregen.
Hierna is het de beurt aan de jonge gasten DJ Lirix & Orso, recent winnaar van de deejaycontest tijdens Witte donderdag. Zij brengen de bezoekers reeds in feestmodus. Tussendoor is er een leuk intermezzo met vuurwerk aangeboden door stad Ninove waarna de sensatie van eind jaren ‘80 The Confetti’s het park helemaal in vuur en vlam brengen tijdens hun comeback jaar. Hits zoals ‘this is the sound of C’ en ‘Put ‘m up’ passeren zeker de revue. Afsluiten doen we met ambiance van Fred Tet & The swinging tepelboys. De groep werd recent nog winnaar van 'De Ploët 2017', een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Prinsencaemere Ninove voor het beste carnavalsliedje en zullen met hun nummers Ninove al een eerste maal laten uitkijken naar carnaval 2018.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons