Ninove 01 Jun 2020 - 12u56
Scattered Clouds
14.56°C

Ninoofs brandweerkorps viert Barbara

09 december 2018

NINOVE – Afgelopen weekend vierde het brandweerkorps het feest van de Heilige Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen.

Het is een feest waar iedere brandweerman naar uitkijkt. De H. Barbara wordt voorgesteld als een jonge vrouw met kroon en martelpalm. Toch vonden we uitsluitend mannelijke brandweerlieden op de viering.

Om 10.00 u stipt verzamelde het korps op de kaai langs de Dender. Onder impuls van een Gooikse fanfare marcheerden de pompiers richting abdijkerk voor een misviering.

Ninofmedia sprak met korpschef kapitein Van Esbroeck en met ‘ancien’ Gaby Van Londersele, een rasechte Ninovieter, die garant staat voor sappige anekdotes.

JTR

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons