Ninove 06 Jun 2020 - 09u45
Lichte regen
8.71°C

Let op voor man met wisseltruc

10 december 2018
Let op voor man met wisseltruc

NINOVE – De laatste maand zijn vier mensen bestolen door een man, die gebruikt maakt van een wisseltruc. De dief is van buitenlandse origine en spreekt gebroken Engels.

In Ninove deden zich de laatste maand al een viertal feiten voor van ‘diefstal met list’. Een man spreekt hoofdzakelijk oudere mensen aan en vraagt hen om 2 euro te wisselen in kleinere munten. Als mensen op zijn verzoek ingaan, halen ze vaak hun brieventas of portefeuille boven om hem van dienst te zijn. Tijdens een kort ogenblik van verwarring en onoplettendheid slaagt hij erin om hen bankbiljetten te ontfutselen. Soms neemt hij zelf het benodigde kleingeld en slaat hij op die manier toe.

De feiten deden zich voor in de buurt van een parkeermeter zoals op parkings van het medisch centrum OLV, de Carrefour en het centrum van Ninove. In alle vier de gekende gevallen gebeurden de diefstallen tussen 09.30 uur en 14.00 uur.

Een nauwkeurige persoonsbeschrijving van de man is er niet. Hij zou van buitenlandse origine zijn, zwart haar hebben en tussen de 30 en de 35 jaar oud zijn. Volgens getuigen spreekt hij geen Nederlands noch Frans, wel gebroken Engels.

De lokale politie vraagt met aandrang alert te zijn. Wanneer je een persoon ziet, die ten aanzien van oudere mensen dergelijke gedraging stelt (al dan niet in de nabijheid van een parkeermeter), bel dan onmiddellijk het nummer 101.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons