Ninove 07 Jun 2020 - 08u34
Overcast Clouds
11.48°C

Vandalen bekladden andermaal etalage ‘Noche Barbers’

13 december 2018
Vandalen bekladden andermaal etalage ‘Noche Barbers’

NINOVE – Voor de tweede keer in een week tijd hebben vandalen de etalage van ‘Noche Barbers’ in de Stationsstraat beklad. De jonge zaakvoerder Liam Van Nuffel kan niet begrijpen waarom iemand dat soort vuiligheid doet.

“Vorige week gooide iemand eieren op de vitrine”, vertelt ons een verbouwereerde Liam. “Deze morgen rond 7 uur heeft mijn moeder mij gewekt omdat vandalen terug hadden toegeslagen: eieren, bloem, ketchup…”

Liam is een jonge hardwerkende zelfstandige en woont al 20 jaar in Ninove. Hij is de tweede beste barbier van zijn leeftijdscategorie in Europa en hoopt volgend jaar mee de doen aan het wereldkampioenschap.

Dat mensen hem viseren met dat soort vandalenstreken, begrijpt hij niet. “Zelf ben ik altijd bereid ben om iedereen te helpen en dan zie je dit. Het loopt momenteel de spuigaten uit. Waarom doet iemand dat? Wat wil je daarmee bereiken?”

Wellicht zijn deze vandalenstreken geen toeval. Een modale passant loopt niet zomaar met eieren, bloem en ketchup bij de hand om te gebruiken. Een keer kan, maar een tweede keer binnen de week dezelfde etalage viseren is een bewuste daad.

“Ik heb de politie verwittigd, die mensen hebben mij goed geholpen. Maar momenteel van de daders geen spoor. En dus zal ik wel camera’s moeten installeren en vooral zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan de feiten.”

Info: getuigen of iedereen die inlichtingen kan verschaffen, contacteert best de lokale politie (dringende hulp 101 of algemeen nummer 054-31 32 32).
Website Noche Barbers.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons