Ninove 19 Jul 2018 - 05:53
Meestal helder
12°C

Fietser op jaagpad loopt schedeltrauma op.

04 juli 2017
Fietser op jaagpad loopt schedeltrauma op.

Okegem - Maandagavond 3 juli omstreeks 20.15 uur rukten de hulpdiensten massaal uit voor een verkeersongeval met een fietser op het jaagpad van de Dender in Okegem.

De onfortuinlijke citybiker was op weg van Ninove naar Denderleeuw en kwam met zijn rijwiel in de grasberm naast het fietspad terecht. Hij ging daarbij overkop en belandde op zijn rug in de gracht. De 57-jarige Albert D.B. uit Erpe-Mere raakte met zijn hoofd een betonnen stootblok en liep daarbij een ernstig schedeltrauma op. Hij droeg op het ogenblik van de val geen fietshelm.

Zijn vriend die hem vergezelde belde meteen naar het noodnummer 112 en kon met de hulp van een voorbijrijdende fietser het slachtoffer op het droge brengen. Een MUG-team diende ter plaatse de eerste zorgen toe en bracht de man in zorgwekkende toestand over naar het OLV in Aalst.

Dit fietsongeval bevestigt een eerdere ongevallenanalyse in Vlaanderen waaruit blijkt dat bij 76,4 % van de fietsongevallen geen ander voertuig betrokken was. Op de grond vallen veroorzaakt zelfs meer dan de helft van alle letsels bij fietsers. Een fietshelm dragen vermindert het risico op een hoofdletsel met 75 procent en het risico op een hersenletsel met 85 procent.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons