Ninove 01 Jun 2020 - 13u18
Scattered Clouds
14.56°C

Fietser op jaagpad loopt schedeltrauma op.

04 juli 2017
Fietser op jaagpad loopt schedeltrauma op.

Okegem - Maandagavond 3 juli omstreeks 20.15 uur rukten de hulpdiensten massaal uit voor een verkeersongeval met een fietser op het jaagpad van de Dender in Okegem.

De onfortuinlijke citybiker was op weg van Ninove naar Denderleeuw en kwam met zijn rijwiel in de grasberm naast het fietspad terecht. Hij ging daarbij overkop en belandde op zijn rug in de gracht. De 57-jarige Albert D.B. uit Erpe-Mere raakte met zijn hoofd een betonnen stootblok en liep daarbij een ernstig schedeltrauma op. Hij droeg op het ogenblik van de val geen fietshelm.

Zijn vriend die hem vergezelde belde meteen naar het noodnummer 112 en kon met de hulp van een voorbijrijdende fietser het slachtoffer op het droge brengen. Een MUG-team diende ter plaatse de eerste zorgen toe en bracht de man in zorgwekkende toestand over naar het OLV in Aalst.

Dit fietsongeval bevestigt een eerdere ongevallenanalyse in Vlaanderen waaruit blijkt dat bij 76,4 % van de fietsongevallen geen ander voertuig betrokken was. Op de grond vallen veroorzaakt zelfs meer dan de helft van alle letsels bij fietsers. Een fietshelm dragen vermindert het risico op een hoofdletsel met 75 procent en het risico op een hersenletsel met 85 procent.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons